sportlust-46-vv-montfoort_

Sportlust ’46 walst over achtkoppig VV Montfoort heen

Een bizarre wedstrijd tegen VV Montfoort werd op het eigen sportcomplex door Sportlust ’46 met 7-0 gewonnen. De ploeg van Patrick Loenen zette tegelijkertijd concurrent Sliedrecht  in 1C op een grote afstand. Een voor de Woerdenaren comfortabele zaterdag.

Herman Busscher schilderwerken

De klok gaf slechts 25 minuten voetbal aan wanneer het duel al compleet in zijn plooi lag. Bij VV Montfoort stonden nog maar tien man op het veld, terwijl de score al was opgelopen naar 2-0. Dit zou Sportlust ’46 nimmer weggeven. Wat volgde, was een bizarre eerste helft. Betrokkenen hadden dit nog nooit meegemaakt en alleen al daarom zal de wedstrijd herinnerd worden. Drie rode kaarten en een 4-0 ruststand stonden op de tussenbalans.

Bilal Laoikili ontving als eerste een rode prent nadat hij, volgens arbiter Van Essen aanvoerder Robin Demeijer naar de keel zou hebben gegrepen. Even later was Demeijer wederom betrokken bij een voorval. Alleen afgaand op de keeper werd hij gestuit door Nicky  Besamusca die zijn teamgenoot mocht gaan opzoeken. Op slag van rust liet Don Mimpen zich gaan door opzichtig naar de scheidsrechter te klappen. Hij kon zijn frustraties na twee geïncasseerde strafschoppen niet meer de baas zijn en kon in de kleedkamer achterblijven voor de tweede helft.

,,Na de 2-0 was het denk ik klaar. Volgens mij valt de scheidsrechter ook niet heel veel te verwijten. Alleen dan dat VV Montfoort bij een 0-1 achterstand een penalty had moeten hebben”, wist trainer Patrick Loenen na afloop van het tumultueuze duel. Het was Mauro Franken die de bal op zijn arm kreeg, maar volgens de scheidsrechter in een natuurlijke houding. ,,In de tweede helft wil je vooral niet gaan breien. Als het duel dan zo verloopt dan moet je ook proberen daar gebruik van te maken. Zonder denigrerend te zijn had ik het wel leuk gevonden om de tien te halen. Als je de mogelijkheid krijgt, moet je die ook grijpen.”

In het Woerdense kamp was Mauro Franken uiteindelijk de gevierde man. Met vier treffers kroonde hij zichzelf tot man van de wedstrijd. ,,Wij wisten dat we goed voor de dag zouden moeten komen”, hield hij het eerste duel nog in zijn achterhoofd. Toen gaf de thuisploeg een 2-0 voorsprong weg en was een puntendeling de uitkomst.

,,Dit verwacht je vooraf toch ook niet”, vroeg Franken zich hardop af. ,,Dit had ik nog nooit meegemaakt. Het was een hele rare wedstrijd.” Nadat iedereen de rust van de kleedkamer had opgezocht, kwam de volgende opsteker nog door. Achtervolger Sliedrecht ging op bezoek bij Almkerk met 2-1 onderuit en dus kan die ploeg volgende week al op acht punten worden gezet. ,,Dan zouden we een enorme stap kunnen zetten”, blikt hij voorzichtig vooruit.

Chemdry Spanjerberg

Sportlust ’46 – VV Montfoort 7-0 (4-0) 5. Zakaria Issarti 1-0, 26. Mauro Franken 2-0, 45. Mauro Franken (str.) 3-0, 45+1. Mark van der Weijden 4-0, 56. Mauro Franken 5-0, 58. Mauro Franken 6-0, 78. Thomas Heideman 7-