Mitch van der Vlist

Sportlust ’46 verrast favoriet Jodan Boys

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Sportlust ’46 keek na de eerste helft tegen een ogenschijnlijk kansloze missie aan. Jodan Boys stond met 2-0 voor en de Woerdense thuisploeg had weinig in te brengen. Na de rust waren de rollen anders. Een sterker Sportlust ’46 overrompelde Jodan Boys en stapte met een 4-2 overwinning van het veld.

De spelers stonden nog maar koud op het veld of de eerste treffer was al gemaakt. Het scorebord was nog bezig om naar de eerste volle minuut te tellen. Bram van Loon gaf prioriteit aan het maken van een doelpunt in plaats van even af te tasten. Binnen no-time keek de ploeg van Wim van ’t Westeinde tegen een achterstand aan. De laatste 44 minuten boden eenzelfde spelbeeld. Jodan Boys dat de wedstrijd onder controle heeft en kansen creëert. Het was dan ook in de 21e minuut Bradley el Idrissi die de tweede treffer maakte.

In de tweede helft deed Van ’t Westeinde enige omzettingen. Mike Koenders maakte zijn eerste minuten in het eerste elftal van Sportlust ’46. De aanvaller die over is gekomen van Sparta Nijkerk oogde als linksback onwennig. “Ik speel normaal gesproken ook verder naar voren toe”, gaf Koenders aan. Van origine is hij dan ook een aanvaller en daarmee is het logisch dat hij in de achterhoede onwennig oogde. Hij was in aanvallend opzicht wel beslissend met een treffer.

Het was hetzelfde scenario als dat zich in de eerste helft afspeelde. Een dribbel door het centrum, een goede assist en een doelpunt binnen de minuut. Echter, ditmaal was het Sportlust ’46 die de goal maakte en daarmee direct goed in de wedstrijd kwam. De achterstand was verkleind naar één treffer. Uit een strafschop, na een voorzet van Mike Koenders, kwam Sportlust ’46 zelfs op gelijke hoogte. Het was daar waarmee de invaller zijn waarde bevestigde. Even later maakte hij zelf de derde en het slotakkoord was van Jorn Uittenbogaard.

Sportlust ’46 liet zodoende zien dat het over een flinke dosis veerkracht beschikt. Het kwam terug van een achterstand en kan zich daarmee opmaken voor de laatste zestien van het bekertoernooi. Tegelijkertijd betekent dat, dat de ploeg nog twee rondes moet overleven. Dan bereikt het wederom de KNVB-beker. Een nog altijd lange weg, maar wel een die mogelijk is. Immers, Hoofdklasse is het hoogste niveau dat mee doet.