sportlust46-smitshoek_23-nov-2019_0065

Sportlust ’46 verpulvert Smitshoek in eerste helft

Sportlust ’46 heeft een zeer ruime overwinning weten te boeken. De Woerdense hoofdklasser deed in de eerste helft aan klantenbinding. Smitshoek werd in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd en liep tegen een 4-1 nederlaag aan.

Herman Busscher schilderwerken

Wanneer Sportlust ’46 in het eerste kwartier van de wedstrijd op een 3-0 voorsprong had gestaan, dan zou niemand daarvan de wenkbrauwen hebben opgetrokken. De ploeg van Patrick Loenen trok namelijk als een wervelstorm langs de Barendrechtse verdedigers. Ze wisten van ellende niet waar ze lopen moesten, terwijl de Woerdenaren frivool combineerden. Na een helft voetballen stond dan ook een dik verdiende 4-0 voorsprong op het bord.

,,Het was inderdaad goed van onze kant. Dat gebeurt ook steeds vaker, dus dat houdt wel in dat we ook stappen maken. Dat heeft een veelomvattende oorzaak. We doen namelijk verschillende dingen goed wanneer we de bal hebben, de bal veroveren en ook vooral wanneer we bepaalde dingen doen”, legde Loenen de progressie uit die zijn ploeg doormaakt.

Met de rust had Sportlust ’46 al de complete doelpuntenproductie van de middag op het bord gezet. Een eigen doelpunt, een schietgrage Mark van der Weijden, een intikker van Evert Brouwers en tot slot nog een prima treffer van de laatstgenoemde. Hij krulde de bal achter de doelman van Smitshoek. Het publiek werd op het Woerdense sportpark weer eens vermaakt zoals wel vaker dit seizoen het geval was.

,,Wanneer wij bij rust met nog ruimer voor hadden gestaan, dan was dat niet gek geweest”, wist trainer Patrick Loenen. ,,Na rust was het wel een stuk minder ja, zij gingen ook iets anders spelen en wij vonden het moeilijk om daarmee om te gaan. Ze zette een goede kopper in de spits. Daar gingen wij het niet van winnen, dus dan moet je dat ook niet proberen”, luidde de logische oplossing.

Na het verlies in blessuretijd tegen Capelle, wist het elftal nu weer te winnen. Niet het van het verlies moest de ploeg zich revancheren, maar wel van de manier waarop de organisatie werd neergezet. ,,Daardoor verloren we. Nu bleek dat we daar ook echt wel wat mee hebben gedaan. We krijgen nu een lastige reeks aan ploegen en dan is het lekker om nu wel te winnen.”

Na de wedstrijd werd ook nog eens duidelijk dat de concurrentie tegen een nederlaag aanliep en dus was het een geslaagd weekend voor de Woerdense hoofdklasser. ,,Ach, daar lig ik uiteindelijk niet zo wakker van. Na twee nederlagen kan je ook zomaar naar beneden kukelen. Het zal anders voelen wanneer dat zeven wedstrijden voor het einde van de competitie gebeurt”, bleef Loenen zoals altijd nuchter.

Sportlust ’46 – Smitshoek 4-1 (4-0) 4. Evert Brouwers 1-0, 20. Mark van der Weijden 2-0, 37. Eigen doelpunt 3-0, 44. Evert Brouwers

Sportlust ’46: Menno de Jong; Martijn Jansen, Floris Mulder, Glenn Geefshuijsen, Nick Verhagen; Thomas Heideman, Jasper Werkhoven, Deen van Embricqs; Zakaria Issarti; Evert Brouwers, Mark van der Weijden.