Mitch van der Vlist

Sportlust ’46 toont veerkracht

Sportlust ’46 maakt het zich in de eerste klasse lastig. De Woerdenaren konden voor de vierde maal op rij niet tot een overwinning komen, maar toonde wel een grote dosis veerkracht. Nadat de ploeg in de eerste helft tegen een 2-0 achterstand opliep, volgde in het tweede bedrijf een omgekeerd schouwspel. Sportlust ’46 was toen de ploeg die het voor elkaar kreeg om tweemaal tot scoren te komen.

De manschappen van Wim van ’t Westeinde keerde teleurgesteld van het veld af. De teleurstelling heerste niet over de vertoonde tweede helft. Dit had betrekking op de vertoning van het eerste deel van het treffen met FC ’s Gravenzande. Na één minuut voetballen kon doelman Fabian van Jaarsveld de bal al uit zijn doel vissen. Het was allesbehalve de start waar de thuisploeg op hoopte. Yuri Westhoff kopte de bal in de rechterbenedenhoek. Op slag van rust trok Thabiso van Zeijl aan de noodrem en de daarop volgende strafschop leverde de bezoekers een 2-0 voorsprong op. Gespeeld en in de knip was de gedachte op het sportpark.

“De vechtlust ontbrak in de eerste helft. Dat is een containerbegrip, maar dat heeft dus te maken met net iets hoger een kopduel aangaan of net iets sneller sprinten.” Het zijn die aspecten die volgens trainer Wim van ’t Westeinde tijdens de wedstrijd ontbraken. Tijdens de rust werden de mannen weer op scherp gezet om nog een goede tweede helft neer te zetten. “Ik was in de rust niet meer met het resultaat bezig. In de tweede helft wilde ik een elftal zien waarmee we verder kunnen. Op een tactische manier zouden we het niet meer gaan oplossen. Hier was geen systeem voor. We hebben er een uitdaging gemaakt op het gebied van passie.” Die passie kwam juist in de tweede helft naar voren.

Het was Ruben de Groot van FC ’s Gravenzande die de ploeg nog op een 2-0 voorsprong zette, maar toen stond Aimen Said op. De spits die terugkwam van een schorsing en vorige week zijn eerst basisplek mocht vieren, was van grote waarde met een doelpunt en een assist. “Wij hebben elkaar aangemoedigd en probeerde er in de tweede helft nog iets van te maken.” Laatst gaf de aanvaller nog aan dat hij belangrijk wil zijn voor het team. “Daar moet het team mij ook bij helpen”, doelt hij op het creëren van kansen door zijn teamgenoten. Even leek het er nog op dat Said voor een derde keer mocht juichen. Een schot van Ouaddouh ging naast, maar Van Gulik werkte de bal binnen. 3-2, was het idee. Echter, de vlag ging omhoog en de treffer werd afgekeurd. In de kantine wist Van Gulik het zeker. “Ik stond geen buitenspel”, Sportlust ’46 koopt er alleen maar bar weinig voor.

Over de tweede helft heerste uiteindelijk tevredenheid, maar over de eerste helft een diepgewortelde teleurstelling. Said heeft in ieder geval nog altijd vertrouwen in een goede afloop. “Ik weet zeker dat wij bovenin gaan meedraaien aan het einde van het seizoen. Het is lastig, maar ik heb vertrouwen in het team. Die zege komt volgende week”, tegen wie dat dan is? “Dat weet ik niet”, sluit de aanvaller lachend zijn verhaal af.