Stef Hoogveldt

Sportlust ’46 scoort opnieuw niet

Sportlust ’46 betrad afgelopen zaterdag het veld met slechts een doelstelling. Spijkenisse moest en zou verslagen worden. De mannen van Dennis Sluijk hadden de koppen strak en besefte het belang van deze wedstrijd. Het treffen ging desondanks met 2-0 verloren. Opvallend gegeven was dat Sportlust ’46 opnieuw geen treffer kon maken.

De wedstrijd zit in de 75e minuut. De arbiter van dienst heeft bij de stand van 1-0 een strafschop aan Sportlust ’46 toegekend. Stef Hoogveldt werd vastgehouden waarmee hij de kalktrap verdiende. Demeijer is de aangewezen man om het projectiel tegen het aan te doen belanden. De bal heeft hij neergelegd waarna hij de beslissing neemt. De bal moet linksboven in de hoek geplaatst worden. Vlak voordat hij de bal raakt vertrekt de keeper naar de tegenovergestelde hoek. Die is verslagen. Tot ontsteltenis van menig toeschouwer vliegt de bal hoog over. Ook dit presentje wordt niet uitgepakt. Zodoende blijft de teller nog altijd op nul gemaakte treffers staan.

Tegenslag kende Sportlust ’46 niet alleen met het missen van legio kansen. In de derde minuut moest Sluijk al zijn eerste wissel gebruiken. Van Gulik viel met een liesblessure uit. Vlak voor de rust overkwam Spijkenisse speler Bart van Muijen eenzelfde lot. Hij moest met een, op het eerste oog, ernstige knieblessure van het veld gedragen worden.

Het was zaterdag niet zo dat Sportlust ’46 geen kansen creëerde. Deze werden ditmaal alleen niet afgemaakt. Hiervoor was de strafschop illustratief. “Ik kan mijn ploeg niets verwijten. We hebben kansen gecreëerd. De inzet en beleving waren aanwezig , maar we vergeten alleen te scoren”, klinkt het uit de mond van Dennis Sluijk. “Het klinkt misschien gek, maar ik denk dat we onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld hebben.” Legio kansen werden gemist. Zo ook nog een in de laatste minuten van de wedstrijd. Martijn Jansen haalt van veraf uit, maar ziet zijn schot op de dwarslat uiteen spatten.

Sportlust ’46 had voldoende kansen om van die hatelijke nul af te komen. In voorgaande wedstrijden kwam de ploeg van Dennis Sluijk weinig in de positie om doelpunten te maken. Dit was vandaag beter. “We zijn meer in de buurt geweest dan de afgelopen drie potjes bij elkaar.” Het zegt iets over het aantal kansen dat Sportlust ’46 zaterdag creëerde, maar ook zeker over de problematiek die men bij het scoren ondervindt.

Het is niet een probleem dat uit de lucht komt vallen. Al een aantal jaar heeft de ploeg moeite met het maken van doelpunten. Vorig jaar bleek het lastig om een bres in hechte defensies te vinden. Het jaar daarvoor degradeerde het uit de hoofdklasse. De defensie zat toen redelijk goed in elkaar, maar was opnieuw scoren het probleem. Toen leek het een gebrek aan aanvallende keuzes te zijn. Met dit probleem kampt de ploeg nu niet. Verschillende aanvallende impulsen hebben afgelopen zomer de ploeg versterkt.

Het is voor Dennis Sluijk te hopen dat hij de oplossing gevonden heeft. Het is immers zaak om snel doelpunten te gaan maken en daarmee ook punten te gaan pakken. Een pleister op de wonden: ook Deltasport heeft nog altijd nul punten en staat met een minder doelsaldo op de laatste plaats. Daarboven staan nog een aantal ploegen met slechts één puntje. Het betekent dat, kijkende naar de ranglijst, er nog geen man overboord is.

Opstelling Sportlust ’46: Van Jaarsveld; Van Gulik (Merk), Cieremans, Molkenboer (Kramer), Van Driel; Demeijer, Jansen, Uittenbogaard, Kurdal; Hoogveldt, Blonk (Van der Vlist).