Sportlust '46 - AZSV; Nick Verhagen.

Sportlust ’46 onderuit tegen koploper DUNO Doorwerth

De tweede nederlaag voor Sportlust ’46 is een feit. In eigen huis ging de formatie van Patrick Loenen met 2-0 onderuit tegen koploper DUNO Doorwerth. Toch maakte de Woerdense hoofdklasser misschien nog wel het meeste aanspraak op de overwinning.

Herman Busscher schilderwerken

Curieus was het begin van de wedstrijd te noemen. Een kwartier later werd pas afgetrapt vanwege filevorming op de snelweg. De scheidsrechter van dienst stond vast in het verkeer en zodoende verscheen hij pas laat op het Sportpark Cromwijck. De toeschouwers konden zich nog net wat langer opwarmen in de kantine, alhoewel het spel van Sportlust ’46 in de eerste helft prima was.

,,In de eerste helft hadden wij het aardig onder controle. Je weet dat het niveau dicht bij elkaar ligt en dan moet je heel geduldig zijn en zuiver aan de bal. Anders ga je er gewoon af. Dat voerden wij redelijk uit. Het initiatief hadden wij”, wist de oefenmeester. Des te vervelender was het dat de ploeg zichzelf niet wist te belonen. Tot twee keer toe was het Evert Brouwers die de bal niet in het doel wist te werken. ,,Mochten we de rust ingaan met een voorsprong dan heb je natuurlijk een hele andere situatie.”

,,AL met al ben ik zeker niet ontevreden. Je moet ook door een nederlaag heen kunnen kijken. Als er een ding is dat beter had gemoeten was het de laatste fase in balbezit”, wist de trainer. Kortweg gezegd lag het probleem bij de Woerdenaren in het afmaken van de kansen. ,,We konden ons zaterdagmiddag meten en de conclusie is dan echt niet negatief. Ik denk dat zij ook wel beseften dat het een vervelende middag kon worden en wat betreft de verhouding in kansen had dat ook het geval moeten zijn.”

De ploeg kwam vlak na rust uit een scrimmage op een achterstand te staan en in de laatste minuten van het duel maakte Sherwin Grot nog de 2-0 uit een strafschop. ,,We zullen een paar van dit soort duels moeten spelen om de kwaliteiten te ontwikkelen om een wedstrijd als dit wel te gaan winnen”, zag Loenen. De conclusie was dan ook niet verrassend dat zijn ploeg een goede wedstrijd heeft gespeeld, maar vergat om de ballen ook in het doel te schieten.

Chemdry Spanjerberg

Sportlust ’46 – DUNO Doorwerth 0-2 (0-0) 47. Shapoul Ali 0-1, 87. Sherwin Grot 0-2 (str.)

Sportlust ’46: Menno de Jong; Nick Verhagen, Floris Mulder, Luke Molkenboer, Martijn Jansen, Zakaria Issarti, Jasper Werkhoven, Thomas Heideman, Evert Brouwers, Mark van der Weijden, Abdelmalek el Hasnaoui