grc-14-sportlust-46-2018-12-08-027

Sportlust ’46 nadert Sliedrecht op ranglijst

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

In 1C laat Sportlust ’46 zien dat het de voornaamste belager van Sliedrecht is. De ploeg van Patrick Loenen won na een goal in blessuretijd van GRC-14. Een 2-1 overwinning en nog belangrijker de drie punten waarmee het inloopt op de koploper.

Herman Busscher schilderwerken

Minuut 95 was zaterdag een minuut waarin de ranglijst op zijn kop werd gezet. Het verschil in punten leek gelijk te blijven met koploper Sliedrecht. Beide ploegen keken immers tegen een gelijke stand aan. Echter, niets was minder waar. Eerst schoot Rick Wils in Giessen raak waarmee de ontlading groot was. Luttele seconde later schoot Nieuw-Lekkerland in eigen huis de openingstreffer tegen de touwen waardoor Sliedrecht werd verschalkt. Slechts één punt is de achterstand voor de Woerdense eersteklasser.

Natuurlijk loopt het de laatste weken niet zoals de ploeg zou willen. Twee weken geleden liep de ploeg weer eens tegen een nederlaag aan toen het op bezoek ging bij Heerjansdam. Vorige week werd nipt van Nieuw-Lekkerland gewonnen. Twee ploegen die meespelen in de top. Niets aan de hand en doorgaan was het devies, maar ook zaterdagmiddag verliep het duel niet gemakkelijk. Ditmaal niet tegen een topploeg. Teveel kansen hielp de ploeg om zeep waardoor het later in de wedstrijd nog in de problemen kwam.

,,Ik heb nog nooit een seizoen meegemaakt waarin we elke wedstrijd zoveel beter zijn en zo weinig rendement halen. Dan kom je dus ook nog in de problemen”, wist Sportlust ’46-trainer Patrick Loenen. Verscheidene spelers kregen kansen, maar konden niet afronden. Mark van der Weijden maakte vervolgens uit een hoekschop een schitterende kopgoal. ,,Automatisch ga je denken hoe ik als trainer dit aspect kan verbeteren, maar dit is nauwelijks te simuleren op een training.”

In de tweede helft viel Michael de Leeuw uit met een blessure aan zijn hoofd waarna Tim Hoogendijk de doelman verving. Waar hij bij een hoekschop de bal niet goed kon verwerken wat uiteindelijk een scrimmage en daarmee de gelijkmaker opleverde maakte hij later goed. Een prima redding oog in oog met een Giessense aanvaller zorgde er voor dat hij de Woerdenaren op de been hield. ,,Hij voelde zich natuurlijk heel prettig bij de 2-1.”

Chemdry Spanjerberg

De volgende stappen zullen voor Sportlust ’46 duidelijk zijn. Ploegen niet meer geloof laten houden in een resultaat en zodoende wedstrijden nog gemakkelijker winnend afsluiten. ,,Met geloof kunnen tegenstanders nog wel boven zichzelf uitstijgen. Als het duel is gespeeld zie je dat nooit meer. Wij moeten dus het geloof weghalen en als dat lukt dan is het dus ook geen wedstrijd meer. Daar streef ik naar.”

GRC-14 – Sportlust ’46 1-2 (0-1) 28. Mark van der Weijden 0-1, 78. Wilco van Rossum 1-1, 90+4. Rick Wils 1-2

Sportlust ’46: Michael de Leeuw (70. Tim Hoogendijk); Nick Verhagen, Luke Molkenboer, Mike Verhagen, Martijn Jansen; Thomas Heideman, Robin Demeijer (67. Rick Wils), Mauro Francken; Ali Yilmaz (67. Patrick Lopes Martins da Veiga), Mark van der Weijden, Zakaria Issarti.