Sportlust ’46 dendert door in hoofdklasse

Sportlust ’46 is in de Hoofdklasse A uitstekend gestart. De Woerdenaren wonnen van medepromovendus Rijsoord met 5-0. Al na tien minuten leek de wedstrijd gespeeld te zijn en werden de drie punten door de toeschouwers al stiekem bijgeschreven.

Herman Busscher schilderwerken

Tien minuten ver in de wedstrijd en een 3-0 voorsprong. Als een raket schoten de manschappen van Patrick Loenen uit de startblokken tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Rijsoord. Het was de start waar Sportlust ’46 van droomde, maar nu ook werkelijkheid is geworden. Bij de onderste plekken zal de ploeg voorlopig wegblijven en dat is nu precies wat gedurende de start van het seizoen het doel was. ,,Natuurlijk ben ik tevreden”, luidde het logische commentaar van de trainer dan ook na afloop van het duel.

Al in de derde minuut kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong via een treffer van Rick Wils. Vervolgens deden ook Mark van der Weijden en Patrick Lopes Martins da Veiga nog een duit in het zakje en leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Iets waar Loenen nog niet per se gerust op was. ,,Mochten we na een half uur voetbal een rode kaart krijgen en een strafschop tegen, dan wordt het nog een hele vervelende middag”, schetste hij. ,,Met 3-0 lijkt de wedstrijd in het slot te zitten, maar dat is dus niet per definitie het geval.”

Pas na de pauze slaagde de formatie er in om de 4-0 en 5-0 tegen de touwen te werken. Evert Brouwers en wederom Van der Weijden lieten hun naam op het scorebord prijken. ,,Wat betreft het resultaat kunnen we hier zeker tevreden over zijn. Toch vond ik het voetbal vorige week over negentig minuten echt wel stukken beter. Nu werd het na 25 minuten voetbal toch minder aan onze kant. Ik vind dat je wel scherp moet blijven. Je speelt  nu eenmaal één wedstrijd per week en dat zijn de momenten dat je als team kan ontwikkelen. Die minuten moet je koesteren”, aldus de trainer.

Tegelijkertijd mag de Woerdense hoofdklasser tevreden zijn. De statistieken spreken voor zich. Negen doelpunten voor en geen treffer geïncasseerd. Koploper in de Hoofdklasse A, ook al zegt dat na twee wedstrijden niets. De formatie is goed begonnen. ,,Ik moet ook niet als een ontevreden trainer overkomen, want dat ben ik ook helemaal niet”, relativeerde Loenen de verbeterpunten die hij zag. Volgende week wacht een nieuwe klus. Een bezoek aan SC Feyenoord.

Chemdry Spanjerberg

Sportlust ’46 – Rijsoord 5-0 (3-0) 3. Rick Wils 1-0, 6. Mark van der Weijden 2-0, 10. Patrick Lopes Martins da Veiga 3-0, 58. Evert Brouwers 4-0, 76. Mark van der Weijden 5-0

Sportlust ’46: Menno de Jong; Nick Verhagen, Luke Molkenboer, Floris Mulder (69. Martijn Jansen), Mike Verhagen; Jasper Werkhoven, Thomas Heideman (56. Sjoerd Vlasman), Patrick Lopes Martins da Veiga; Mark van der Weijden, Rick Wils, Evert Brouwers (64. Deen van Embricqs).