Sportlust ’46 A1 handhaaft zich op landelijk niveau

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Een mooier scenario was er nauwelijks denkbaar. Alhoewel het spelen van play-offs doorgaans iets is wat een sportploeg wil ontlopen, is het des te mooier als een dergelijk gebeuren goed uitpakt. Op zaterdag 11 juni mocht het vlaggenschip van de jeugdafdeling van Sportlust ’46 zich opmaken voor de finale wedstrijd op neutraal terrein. In Barneveld werd een prima accommodatie gevonden waarbij de tegenstander Schalkhaar (uit de regio Deventer) en Sportlust ’46 prima mee konden leven. Een heuse spelersbus werd geregeld om de Woerdenaren naar deze finale te brengen. Ook diverse supporters mochten mee en zorgden voor een prima impuls. Nadat de afgelopen weken reeds (beiden na verlenging….) werd gewonnen van respectievelijk MSV uit Montfoort en VVIJ uit IJsselstein, moest op het prima kunstgrasveld van vv Barneveld de ontknoping plaatsvinden.

Na een klein half uur spelen kwam de opponent uit Overijssel op voorsprong en dat was een tegenvaller voor de Woerdenaren. Daarvoor waren aan Woerdense zijde helaas al twee redelijke kansen onbenut gebleven. Binnen 2 minuten na de openingsgoal maakte Mike Vrolijk na een prima aanval de gelijkmaker en werd met 1-1 de rust bereikt. Voetballend was het aan beide kanten niet van een bijzonder hoog niveau, maar de spanning en strijdlust vergoede heel veel. Een kleine 10 minuten voor tijd werd na een prima actie van Olaf de Koning en een dito voorzet van Dave van Spanjen de 2-1 ingekopt. Weer was het Mike Vrolijk die de treffer op zijn naam kon schrijven. Trainer/coach Tim den Haan durfde het vervolgens aan om eerst de moegestreden doelpuntermaker te wisselen en vervolgens ook aanvaller Remco de Weerd naar de kant te halen. Helaas kwam in de blessuretijd een terechte penalty voor de tegenstander op een bijzonder ongelegen moment. Deze werd feilloos binnen geschoten en ook de prima keepende Tim Hoogendijk kon daar niets meer aan veranderen. Verlenging was het gevolg en 2 x 15 minuten moest er nog gestreden worden. Voetballend was Schalkhaar gewoon op dat moment de betere ploeg. In de eerste 15 minuten bleef het 2-2, maar tijdens het tweede bedrijf werd een knappe individuele actie van Youp van der Weijden afgerond met een sublieme goal! Mooier kon de bal niet in de bovenhoek! Daarna werd er door invaller Ayrton Bankerson en in de slotseconden door Niels de Haan de 4-2 en 5-2 op het scorebord gezet. Voor leider Ad Onderwater, die zijn laatste duel voor de A1 actief was, een fraai slot van een bewogen seizoen. De A1 van Sportlust ’46 zal ook in seizoen 2016-2017 weer op landelijk niveau acteren en dat is toch een puike prestatie! De meegereisde supporters, ouders en andere familieleden gingen samen met de spelersgroep en staf ouderwets uit hun dak. Het bleef nog lang onrustig…….maar het was het meer dan waard!

Verslag: Nico de Haan