Gertjan Brak aan de bal

Siveo ´60 wint seizoensouverture

Siveo ’60 is de competitie goed begonnen. In eigen huis werd Alphia in de laatste twintig minuten aan de kant gezet. De uiteindelijke uitslag betrof 3-2. Siveo ’60 begon afgelopen zaterdag pas de competitie aangezien vorige week het treffen met SV Aarlanderveen geen doorgang kon vinden.

Trainer Herman Verrips wist wel waarom Siveo ’60 in de laatste twintig minuten van het duel begon met scoren. “Wij hebben Alphia op conditioneel vlak afgetroefd. Voor de rest waren wij wel gewaagd aan elkaar.” Dat Siveo ’60 wat in zijn mars heeft blijkt uit het feit dat Herman Verrips zijn ploeg laat voetballen. “Vandaag hebben wij het spel gemaakt.”

Kritiek had Verrips op de tegenstander. “Alphia moet niet denken dat ze zomaar van verschillende ploegen gaan winnen. Ze probeerden na hun 1-0 voorsprong deze op een sluwe manier over de streep te trekken.” Het zijn duidelijke woorden van de Utrechtse oefenmeester. Daarnaast vond hij ook dat de scheidsrechter een opvallende beslissing nam. “Hij trok negen minuten blessuretijd bij. Wij hebben vrijwel niet op de grond gelegen en Alphia wel. Dan vraag ik me af waarom hij dat misschien niet anders oplost.” Direct volgt ook kritiek op zijn eigen ploeg. “In de 95e minuut maakt Alphia nog de 3-2 en later wordt de 3-3 nog afgekeurd. Dat mag ons niet overkomen.”

In de 75e minuut was het Wesley Voorend die doel trof. Vervolgens verkreeg de Zegveldse ploeg in de 83e minuut een strafschop welke werd benut door niemand anders dan Stef Kuijer. In de 87e minuut werd middels Patrick de Jong de wedstrijd in het slot gegooid dankzij de derde treffer in korte tijd.

Het grote punt voor Siveo ’60 dit jaar is dat de competitiestart goed moet zijn. Vorig jaar vormde dit het probleem. Ook toen mistte de ploeg promotie, omdat het in de nacompetitie te kort kwam. Dit gebeurde dit jaar ook. Vorige week werd de wedstrijd tegen SV Aarlanderveen afgelast en met Alphia was daar dan ook direct de eerste serieuze test. “Wij hebben zaterdag nog getraind. De groep was toch ook wel een beetje nerveus, want we moesten niet opnieuw de eerste wedstrijd van het jaar verliezen.” Vorig jaar gebeurde dit middels een 1-3 thuisnederlaag tegen Nieuwkoop.

“Wij zijn goed door de eerste wedstrijd heen gekomen en ik ben dan ook zeer tevreden met de zege die we hebben behaald.” Verrips weet ook dat het vervolg lastig wordt. “Wij krijgen nu Woubrugge en Nieuwkoop thuis. Ook dat zijn pittige tegenstanders.” Al met al weet Siveo ’60 waar het na drie wedstrijden staat. Verschuilen kan niet meer.

Siveo ´60: Erik Streng; Ivo de Boggende, Bastiaan Brak, Jasper de Kruijf (Stephan Voorend),  Gert Jan Brak, Danny Groenendijk, Perry Voorend, Martijn Verlaan (Wesley Voorend), Erik Verlaan (Patrick de Jong), Stef Kuijer, Gerwin Verlaan