siveo-60-vv-kamerik PR Siveo '60

Siveo ’60 snijdt zichzelf in de vingers

Siveo ’60 heeft in Kamerik niet kunnen doorzetten waarmee het begon. De ploeg van trainer Bjorn van Muijlwijk kwam goed uit de startblokken en kwam na 11 minuten speeltijd al op een voorsprong. Later in de wedstrijd kwam Siveo ‘60 weer op een voorsprong maar gaf deze nog voor rust uit handen en kon daarna niet meer terugkomen in de wedstrijd waardoor het verloor met 3-2.

Tekst: Ino Wegerif

Het was een frisse zaterdag en dus niet perse het ideale dagje uit als toeschouwer. Op het veld was daar echter niets van te zien, het voetbal begon goed en Siveo ’60kwam vroeg op voorsprong door Gerwin Verlaan die hem aangegeven kreeg van zijn broer, Martijn Verlaan, 0-1. Kamerik herpakte zich daarna echter en kwam terug in de wedstrijd en zorgde net voor het halve uur, voor de gelijkmaker. Trainer van Muijlwijk “Het begon goed en je komt op voorsprong dus ik dacht ‘nou we zitten er goed in!’ Daarna kom je helaas op gelijke hoogte vanuit een vrije trap waarvoor ik de ploeg nog gewaarschuwd heb.”

Dat je gelijk komt te staan vind de trainer niet direct een ramp; “Het was een slechte bal maar uiteindelijk maakten zij ook een fout waardoor je weer op 2-1 komt.” Lang mocht de voorsprong echter niet duren want in minder dan tien minuten spelen was het alwéér gelijk door een fout aan de kant van Siveo ’60 waardoor beide ploegen met een gelijke tussenstand de rust in gingen.

Trainer van Muijlwijk: “Je komt door een fout van hun weer op voorsprong en dan denk je dat het gat weer goed is maar dan maak je zelf weer een onnodige fout in de verdediging en dan wordt het vlak voor rust 2-2. Dan spoor je je ploeg in de rust weer aan om in de tweede helft vol te gaan voetballen.”

Het voetballen lukte de ploeg niet meer, Kamerik kwam sterker terug en Siveo ’60 had geen antwoord op de speelwijze en strijd van Kamerik dat veel kansen creëerde maar niet benutte, Siveo  ’60 ontsprong de dans vooralsnog. Na twintig minuten  speeltijd werd Siveo ’60 toch op hun plek gewezen en kreeg het een treffer tegen wat de 3-2 voor Kamerik betekende.

Het spel van Siveo ’60 bleef ondermaats en Kamerik had zelfs nog vijf minuten na de 3-2 kunnen zorgen voor de 4-2 middels een strafschop, deze werd echter hoog overgeschoten. “Het was wederom door een blunder aan onze kant dat we achter komen. Maar dan nog, er zat in de tweede helft helemaal geen strijd, ziel en passie in het spel van ons, dat had Kamerik wel! En dan heb je geluk dat zij die penalty nog missen. We lieten het kaas van ons brood eten, dat we geen strijd toonden reken ik ons wel aan.” Aldus een teleurgestelde trainer.

Het puntverlies is een domper voor Siveo ’60, bij winst had het de derde plek bezit en stond het ‘slechts’ twee punten achter op de koploper.“We zijn niet in onze topvorm en missen wat spelers dus we moeten wel ‘uit een ander vaatje tappen’ tegen Rohda, want dat is ook een sterke ploeg. We gaan er in ieder geval flink aan werken deze week.”

Kamerik – Siveo ’60 3-2 (2-2) 10. Gerwin Verlaan 0-1, 28. Jelle Das 1-1, 34. Mike van der Steen 1-2, 43. Jelmer Knijff 2-2. 65. Remco de Wit 3-2.

Opstellingen:
Siveo ’60: Erik Streng, Marc Hageman, Mark Heemskerk, Jasper de Kruijf, Gertjan Brak (Ivo de Boggende); Wiljo Fierens, Martijn Verlaan, Mike van der Steen;  Gerwin Verlaan, Danny Groenendijk, Luuk Blonk.

Kamerik: Robert de Wit; Roy Hutchinson, Ed Kooijman, Stef den Boer, Wolther Kassies; Bas Koren, Jurrie vd Berg, Jelmer Knijff; Jelle Das, Remco de Wit ( Chris Maarleveld ), Jelle den Boer ( Roy Voorbij ).