gerwin-verlaan

Siveo ’60 sleept moeizaam drie punten binnen

Siveo ’60 is wat betreft het resultaat goed gestart aan de bekercampagne. Het nodige is veranderd met onder andere Bjorn van Muylwijk als nieuwe trainer aan het roer en topscorer aller tijden Stef Kuijer die is gestopt. De ploeg had het niet gemakkelijk tegen traditionele middenmoter Alphia. Nadat de ploeg het in de eerste helft veel moeite had, kwam het toch nog goed. Aanwinst Mike van der Steen wist uiteindelijk de beslissende penalty te benutten en zodoende boekten de geelhemden een 1-0 overwinning.

Van Muylwijk toont zich direct goudeerlijk. “Het was wel een geflatteerde zege, maar een overwinning is altijd lekker. Toch was Alphia de eerste helft beter. Onze keeper heeft ons er doorheen gesleept”, laat de oefenmeester weten. Het tijd werd uiteindelijk in de tweede helft gekeerd toen de ploeg middels drie wissels beter ging spelen. “Ik wil nog zoveel mogelijk jongens in actie zien, daarom heb ik beloofd om in de rust drie keer te wisselen”, duidt de oefenmeester de manier van wisselen.

“We leden heel veel balverlies. We zijn ook wel anders gaan spelen dan vorig jaar, toen waren het toch wat meer lange ballen zoals ik in de wedstrijden heb gezien”, vertelt Van Muylwijk. “Ik wil meer van achteruit gaan voetballen en via de middenvelders en aanvallers tot goede aanvallen komen.” Toch is ook het realisme daar snel. “Ik kan er natuurlijk niet echt over oordelen en ik wil Herman Verrips ook zeker niets te kort doen van wat hij heeft neergezet.”

De manschappen kwamen uiteindelijk beter in de wedstrijd en konden meer in balbezit blijven. Het leidde ook tot een moment waarbij de Alphenaren een onnodige overtreding maakten in de zestien meter waarna Mike van der Steen de bal keurig achter de doelman kon trappen. De conclusie kan worden getrokken dat na de degradatie van het afgelopen jaar nog een hoop werk aan de winkel is. De ploeg is nog niet op het niveau dat men graag zou willen en voordat het seizoen ook daadwerkelijk begint zijn er nog een tweetal weken te gaan. Tijd genoeg om alles op de rit te krijgen en de vooruitgang was zaterdag in de wedstrijd al duidelijk waarneembaar. Siveo ’60 zal de komende week verdere stappen zetten.

Siveo ’60 – Alphia 1-0 (0-0): 67e Mike van der Steen (pen.)

Siveo ’60: Erik Streng; Wiljo Fierens, Sjoerd Blonk, Jasper de Kruijf, Gert Jan Brak; Perry Voorend (Jan Bruinink), Mike van der Steen, Lucas Vermeij (Jasper Stolwijk); Gerwin Verlaan, Erik Verlaan, Wesley Voorend (Luuk Blonk).