Gerwin Verlaan in duel

Siveo ’60 ontsnapt bij WVC

Siveo ’60 zou een gemakkelijke middag beleven op bezoek bij WVC. Dit liep uiteindelijk anders. Bij rust stonden de bezoekers met 2-0 achter. Dit was een verrassing die zijn weerga niet kent. WVC staat immers laatste met slechts vier treffers in hun voordeel. In de tweede helft poetste de mannen van Herman Verrips de opgelopen achterstand weg en konden alsnog een ruime overwinning neerzetten: 2-5.

Het moet een schrik van jewelste zijn geweest voor Herman Verrips. Een 2-0 achterstand tegen de hekkensluiter. Een ploeg die al meer dan veertig tegentreffers heeft moeten slikken. “Niet alleen ik was verbaasd over de opgelopen achterstand. Dat waren wij met de hele staf”, liet Verrips weten. Toch werd de oefenmeester niet boos. Het enige dat hij verwachtte was de juiste reactie in de tweede helft. Die kwam er. Het inbrengen van Perry Voorend bracht meer grip op de wedstrijd. De komst van Jasper Stolwijk besliste het duel uiteindelijk. De eigenlijke A-junior was met twee treffers en twee assists goud waard voor de Zegveldse ploeg.

“Voorafgaand aan deze wedstrijd had ik de ploeg al gewaarschuwd voor het feit dat deze wedstrijd lastiger zou zijn dan tegen Gouda.” Hiermee refereert Verrips aan de wedstrijd van vorige week. Siveo ’60 won toen met 3-0 van de nummer twee. “De selectie snapte niet helemaal waarom ik dat aangaf.” Het bleek al rap dat de waarschuwing terecht was. “We speelden te slap. Zonder passie. Vanwege het feit dat WVC slechts één spits opstelde leek het erop dat mijn team dacht dat de verdedigers het probleem van de enkele spits wel op zouden lossen.” Dat liep dus anders.

“Nadat we de gelijkmaker hadden gemaakt wist ik wel dat we deze wedstrijd dan ook zouden winnen.” Achteraf bezien kan Verrips met een nuchtere blik naar de wedstrijd kijken. “Opgelucht, dat waren we wel na afloop. Goed beschouwd hebben we de wedstrijd alsnog verdiend gewonnen. Zij peerden alle ballen naar voren. Wij probeerden nog te voetballen.” Uiteindelijk is het belangrijkste dat Siveo ’60 de aansluiting heeft gevonden bij de top van de competitie. De Zegvelders bezetten ondertussen de derde plek op de ranglijst waarmee de valse competitiestart is weggepoetst.