Gerwin Verlaan in duel

Siveo ’60 blijft zegevieren

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Siveo ’60 zet zijn goede reeks voort. Zaterdag speelde de Zegvelders een inhaalwedstrijd tegen Moerkapelle. Siveo ’60 toonde andermaal veerkracht. De ploeg gaf een 1-3 voorsprong uit handen, maar rechtte de rug. Na negentig minuten stond een 3-5 eindstand op het scorebord.

Dankzij de overwinning die Siveo ’60 boekte in het duel met Moerkapelle stijgen de mannen van Herman Verrips naar de tweede plek op de ranglijst. De aansluiting met Nieuwkoop is nog niet gevonden. Die ploeg is vooralsnog ongenaakbaar en koestert een voorsprong van zes punten. “Ik ben tevreden over de wedstrijd. Ik heb begrepen dat Siveo ’60 het altijd lastig heeft tegen Moerkapelle”, aldus Verrips. Het zet de prestatie van de Zegvelders in perspectief.

Bij rust leek het erop dat de wedstrijd in de knip zou zitten van Siveo ’60. Met een 1-3 voorsprong kan de thee ontspannen worden genuttigd. Toch waarschuwde Verrips zijn mannen voor wat komen zou: “Moerkapelle zou wat gaan proberen.” Dat bleek ook aangezien de stand in de tweede helft 3-3 op het bord bracht. “Boos is niet het juiste woord, onnodig wel. De tegenstander laten we terugkeren in de wedstrijd waar wij het eerder hadden moeten beslissen. Dat hebben we niet goed gedaan.” Verrips kan desondanks de tussenstand niet ontevreden zijn. “Over het algemeen kan ik tevreden zijn over de wedstrijd. Wij speelden vol voor de winst.”

De veerkracht die Siveo ’60 liet zien is niet nieuw. Vorige week boog het een 2-0 achterstand om in een 5-2 overwinning. Ditmaal viel de ploeg opnieuw terug op de mentale weerbaarheid die het bezit. “Zij verspeelden met de inhaalrace een hoop krachten. In het laatste kwartier sloegen wij nog tweemaal toe.” Via Wesley Voorend en Gerwin Verlaan trok Siveo ’60 de zege naar zich toe. Martijn Verlaan zorgde al vroeg voor een voorsprong. Stef Kuijer en nogmaals Wesley Voorend waren de andere doelpuntenmakers.