Dico Bijeman

SDO/VerzuimVitaal ontpopt zich tot stuntploeg

Het werd op voorhand door niemand verwacht. SDO/VerzuimVitaal kon niet in staat zijn om Dalto te verslaan. Toch gebeurde dit op een heroïsche zaterdagavond. Vijf minuten voor tijd hadden de Kamerikkers zelfs een voorsprong van vier treffers. Dalto legde zich daar niet bij neer en de wedstrijd ontpopte zich tot een ongekend spannende.

Het begint na gewonnen wedstrijden een ritueel te worden. De megafoon belandt dan bij Dico Bijeman. Spelers, wissels en technische staf nemen plaats op de grond. De handen gaan de lucht in waar men beide ledematen tegen elkaar laat belanden. Het geluid dat daaruit ontstaat was er gisteren een van pure blijdschap. Op de gezichten waren stuk voor stuk brede grijnzen te ontdekken. Het ‘kleine’ SDO/VerzuimVitaal verslaat het ‘grote’ Dalto.

De wedstrijd leek in de eerste helft via een vooraf te voorspellen scenario te verlopen. De bezoekers pakten een voorsprong van vier doelpunten verschil. Een achterstand die tegen een ploeg als Dalto zeer groot te noemen is. Echter, de ploeg van Jesper Oele bleef maar plakken en kleven aan de broek van Dalto. Dat deed de ploeg dermate goed dat de rust met een verschil van twee treffers werd aangevangen. Hoopvol en strijdvaardig waren de blikken die op de gezichten vielen te ontwaren.

Na de rust overdonderde SDO/VerzuimVitaal Dalto. De ploeg van Jesper Oele kroop steeds dichterbij en kwam ook voorzichtig langszij. Op dat moment bleef Dalto nog altijd mee scoren en kon het af en toe nog de voorsprong pakken. Echter, nadat de eerste voorsprong op het bord stond voor de thuisspelende ploeg stond het deze niet meer af. Binnen rap tempo liep men uit naar een voorsprong van vier treffers. De wedstrijd leek in de knip, maar niets bleek minder waar.

Dalto gaf niet op. Ondanks het feit dat de Kamerikse thuisploeg hartstochtelijk werd aangemoedigd door de fans op de tribune kon de wedstrijd niet makkelijk uit gekorfbald worden. De bezoekers kwamen terug tot 30-30. Het lukte SDO/VerzuimVitaal nog eenmaal om te scoren. Nadien werd de wedstrijd volwassen uitgespeeld en kon het feest losbarsten. SDO/VerzuimVitaal is nu gedeeld koploper.