vivian-hoogeveen-scoort-voor-sdo-blijwerkt-tegen-rust-roest-PR SDO

SDO/BlijWerkt vloert met gemak Rust Roest

Uiteindelijk vormde de wedstrijd van SDO/BlijWerkt tegen Rust Roest geen bijzondere wedstrijd. De ploeg van Jesper Oele won gemakkelijk met 29-23 en vrijwel niemand had het idee dat de ploeg punten zou laten liggen. Een overwinning die aan waarde won wanneer na afloop de andere uitslagen werden bekeken.

Het was het Middelburgse Swift dat zich als eerste in een laagvlieger verslikte. De Zeelanders gingen thuis onderuit tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Een ploeg die nog geen wedstrijd had gewonnen. Het is juist zo’n scenario waarvoor Jesper Oele waakt. Na afloop van de overwinning sprak hij dat ook steeds weer uit. “Je kan dit niet schriftelijk afdoen. Er gaat een keer een ploeg onderuit tegen een ploeg die onderaan staat. Het is niet aan ons om dat te laten gebeuren, want dat kan bovenin net het verschil vormen”, bleken het later woorden met profetische waarde te zijn.

De normaal zo kolkende Schulenburch liet ook zien dat dit een wedstrijd zonder al te veel spanning betrof. De sfeer was zoals altijd wel aanwezig, maar het was minder druk dan normaal en dat maakte het evenzo lastig voor de thuisploeg. De euforie na afloop was zodoende ook minder. Een wedstrijd waar men eigenlijk niet meer warm of koud van wordt bij SDO/BlijWerkt.

In het duel toonde SDO/BlijWerkt aan dat het best lastig kan zijn om tegen een laagvlieger te moeten spelen. In de eerste helft kende de ploeg de nodige moeite met het Eindhovense Rust Roest. Toch werd na de rust een tandje bijgeschakeld waarna de Kamerikers gemakkelijk wegliepen. “Je bent gewoon beter en dat is ook lastig voor zo’n groep. De spanning is er toch wat af. In de rust konden we ons nog weer goed opladen, maar wanneer het verschil gemaakt is, wordt het toch lastig om ze ook van de mat te vegen.”

Uiteindelijk ontstond gedurende het duel een ander doel dan alleen de overwinning. De opponent onder de twintig houden en zelf boven de dertig uitkomen. Dat lukt uiteindelijk niet. “Toch moet je tegen de kleintjes niet verliezen en dat hebben we ook nog niet gedaan. Ik ben wel tevreden, maar er blijven ook dingen die voor verbetering vatbaar zijn”, laat Oele zijn herkenbare kant zien. “Nogmaals, dit duel moesten we gewoon winnen en vervolgens weer alles op GKV zetten.”