jelmer-beijeman-schiet-opnieuw-raak-voor-sdo-blijwerkt-tegen-ovvo

SDO/BlijWerkt overklast de buren van OVVO

Eindelijk was daar weer een overwinning voor het Kamerikse SDO/BlijWerkt op bezoek bij OVVO/DeKroon. Lange tijd moest de ploeg daarop wachten, maar inmiddels is die eerste overwinning dan daar. De ploeg won met een score van maar liefst 20-30.

Vlak voor tijd spreidde Jelmer Beijeman het hernieuwde vertrouwen van de ploeg weer. In de slotseconden van het duel waagde hij zijn poging van afstand. Vrij achteloos gooide hij de bal richting de korf. Hij viel er doorheen en daarmee bekroonde Beijeman een prima wedstrijd van de korfballers. ,,Dat was wel een leuk moment. De kers op de taart zoals dat zo mooi heet. Dat mag dan ook even gevierd worden”, vertelde de opgeluchte trainer Edwin Visser.

,,We zijn zeker blij en ook wel een beetje opgelucht. Dit was een goede wedstrijd van ons”, vertelde de trainer. In de eerste helft behaalde de ploeg een voorsprong van tien punten die het in het restant van de wedstrijd koesterde. De rust werd opgezocht met een 16-7 voorsprong. ,,We kwamen wel wat minder uit de rust, maar na een time-out hebben we het gat van zo’n tien punten weten te behouden. We moesten nog altijd scherp blijven, want een voorsprong kan je in de zaal ook zo weer uit handen geven.”

De afgelopen weken tankte de ploeg al vertrouwen, maar leverde dat nog geen resultaat op. Juist op dat soort momenten is een overwinning belangrijk, omdat het vertrouwen anders nog verder wegzakt. ,,Dat klopt inderdaad en dat maakte deze overwinning ook zo belangrijk. Wij waren zaterdagavond gewoon feller dan zij”, verklaarde Visser de overwinning. ,,Daar trainen we ook veel op. Elkaar vertrouwen geven, maar ook afstemmen met welke energie en mindset je moet verdedigen.”

,,Vorige week hadden we de punten ook al kunnen pakken, maar toen viel het nog de andere kant op. Uiteindelijk had de score nog dikker kunnen uitpakken, maar goed. De verhoudingen waren zaterdag in ieder geval duidelijk.” Zaterdag wacht een wedstrijd met KCR. Die ploeg heeft inmiddels drie keer op rij verloren en is dus te pakken. ,,Ik zie zeker mogelijkheden. Voor ons is het nu vooral belangrijk om wedstrijd voor wedstrijd te gaan kijken. We zullen minimaal vier van de laatste zeven wedstrijden gaan winnen.”

PR: SDO/BlijWerkt