Dico Beijeman schiet op korf

SDO verliest van kampioenskandidaat

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

De korfballers van SDO/VerzuimVitaal traden zaterdagmiddag aan tegen titelkandidaat TOP uit Arnemuiden. Tegen de koploper konden de Kamerikkers een helft lang goed mee. Uiteindelijk moesten de mannen en vrouwen van Frits Haan het hoofd buigen. Met het verlies breken spannende tijden aan aangezien het verschil met de ploegen onder SDO/VerzuimVitaal twee punten zijn. De nummer laatst loopt drie punten achter.

Voorafgaand aan het treffen had trainer Frits Haan een plan uitgedokterd. De Zeeuwse ploeg moest onder druk gezet worden. “In eerste instantie hadden we het lastig. Uiteindelijk konden we in de eerste helft grip krijgen op hun spel.” Het was dan ook in deze fase dat de ploeg naast de Zeeuwen kwam te staan. De ruststand van 11-11 was dan ook veelbelovend. Wat zou de tweede helft brengen? Kon er enige vermoeidheid bij de thuisploeg insluipen? Donderdag had TOP nog tegen KVS Maritiem gespeeld.

Alle hoop ten spijt, in de tweede helft liep TOP weg bij de Kamerikse bezoekers. “We namen de laatste fase van de eerste helft als voorbeeld voor de tweede helft. Het druk zetten moesten we meenemen”, wist Haan. Waar het eerste deel van zijn plan goed uitpakte, lukte dit tweede deel niet. “De gevaarlijke mensen van hun kwamen steeds meer naar voren. Daar konden we niet meer de druk op geven. Daarnaast brachten we ook aanvallend niet meer dat wat we in de eerste helft hebben laten zien.”

Hoe dat verschil tussen eerste en tweede helft te verklaren is, dat is lastig te benoemen voor Frits Haan. “Waar dat aan ligt weet ik niet. Misschien speelt de warmte wel mee. Het kan ook motivatie zijn of met hun kwaliteit. Een combinatie van al deze factoren is ook mogelijk.” Haan weet in ieder geval een ding zeker. “TOP heeft ook een hele goede ploeg, ze staan niet voor niets bovenaan.” Komende week zal Haan met zijn spelersgroep de wedstrijd gaan analyseren waarna de blik weer op DSC gericht wordt.