Archief VEP - Woerden

Schalkwijk: ,,Hij moest waarschijnlijk meedoen aan de hype”

Een knotsgekke slotfase speelde VEP in het duel met Zwammerdam. Uiteindelijk eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel, maar de Woerdenaren waren daarmee het meest ongelukkig en gelukkig. Zij leidden immers nog met 1-0 toen de blessuretijd in ging, maar maakte diep in die blessuretijd ook nog een felbegeerde gelijkmaker.

Met nog luttele minuten op het bord kende de arbiter van dienst een strafschop toe aan Zwammerdam. Een handsbal. ,,Naar mijn idee waren de armen prima langs het lichaam. Waarschijnlijk moest die een beetje meedoen met de hype”, vertelde trainer Ronald Schalkwijk na afloop. Inmiddels kon hij er alweer om lachen. Echter, tijdens het duel waarschijnlijk niet. Nadat Koen Woudenberg de kalktrap had binnen getrapt, kopte Morris van Vliet namelijk al de 2-1 achter doelman Versteegt.

In de absolute slotfase werden de bezoekers immers geholpen door doelman Kaj van de Heuvel. Hij tastte mis waardoor Pim Janmaat uiteindelijk de gelijkmaker wist binnen te schieten. ,,Eigenlijk hadden wij de wedstrijd al eerder moeten beslissen. We maakten niet goed genoeg gebruik van de ruimtes die er waren. Toch was die strafschop wel een kantelpunt. Ik had namelijk wel het idee dat wij dit vol zouden kunnen houden”, aldus de oefenmeester.

Na 46 seconde schoot Jeroen Plug de Woerdenaren al op een voorsprong. ,,Hij omspeelde de keeper en schoot de bal vanaf de achterlijn zo in het zijnet. Er lagen uiteindelijk best kansen om meer kansen te krijgen. Daarin moeten we dus nog stappen zetten. Dat we een wedstrijd eerder in het slot gooien.”

Dat is direct de volgende stap die de ploeg moet zetten. Wedstrijden eerder in het slot gooien, want ook in de voorgaande duels slaagde de ploeg er niet in om dat al te doen. Daardoor bleef het spannen en kreeg het zaterdag dus alsnog het deksel op de neus. ,,Dat is inderdaad het laatste stapje en dat we dan dus ook van ploegen als Zwammerdam en Zevenhoven kunnen winnen. Maar goed, we zijn bezig aan een sterke serie en iedere ploeg zal moeten weten dat ze tegen ons aan de bak moeten.”

Zwammerdam – VEP 2-2 (0-1) 1. Jeroen Plug 0-1, 90. Koen Woudenberg (str.) 1-1, 90+2. Morris van Vliet 2-1, 90+4. Pim Janmaat 2-2

VEP: Christiaan Versteegt, Pim Janmaat (Lars van der Sluis), Jeroen van der Steen, Chris Daalhuizen, Ferry Kooijman, Wessel De Rouw, Mitchell Nap (Jordi Schmidt), Jeroen Plug, Joost Brugman (Bas von Devivere), Max Willebrands, Tim Daalhuizen.