Boy Voorwerk

SCH ’44 wint knotsgek duel

SCH ’44 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten middels een spectaculaire overwinning op het Utrechtse Kampong. Na negentig minuten spelen stond een 4-3 eindstand op het scorebord. De Harmelense ploeg behaalde dit resultaat nadat het al vroeg in de eerste helft met tien man kwam te staan.

Sportcomplex Bijleveld was feestelijk ingericht. De afsluiting van de eerste seizoenshelft leverde een feestelijke stemming op. Rond de klok van twaalf uur werden de eerste wedstrijden al gespeeld. Een voorwedstrijd van SCH ’44 D1 tegen hetzelfde team van Kampong. Daaropvolgend werd de finale van de Champions League gespeeld. Een competitie voor de jongste leden van de club. Toen de opwarmertjes erop zaten kon de strijd tussen de eerste elftallen beginnen. Dit werd een wedstrijd die direct in de lijn van de dag lag. Een groot feest voor SCH ’44.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een voorgeschiedenis die zijn weerga niet kent. SCH ’44 leek twee jaar geleden op het kampioenschap af te stevenen. Uiteindelijk moest een beslissingswedstrijd uitkomst bieden. Tegenstander in deze wedstrijd was de tegenstaander van zondag. Toentertijd verloor SCH ’44 kansloos. De fut was eruit bij de selectie. Andermaal een seizoen in de derde klasse was een feit. Vorig jaar werd de ploeg ruimschoots kampioen. Zodoende komen de kemphanen van toen elkaar nu weer tegen. Trainer Renato Dijksterhuis weet dat de spelers deze wedstrijd hoe dan ook wilden winnen. “De geschiedenis leefde niet heel erg. We waren er wel flink op gebrand om te winnen.”

Dat de wedstrijd niet alleen gedenkwaardig was vanwege het begin van de dag bleek uit het verloop van de ontmoeting. “Dit was echt een knotsgekke wedstrijd die, naar ik denk, slechts een keer in de tien jaar voorbij komt. Alles zat in deze wedstrijd.” Het begon allemaal al vroeg toen Kristiaan van Vliet in de fout ging. Op het middenveld speelde hij een bal verkeerd in waar Kampong gretig gebruik van maakten. Binnen twee ballen waren ze bij de goal en maakte de openingstreffer. Hierna werd het scenario alleen nog maar duisterder voor de Harmelense ploeg. “Thijs Griffioen ontving een rode kaart. De helft van de scheidsrechters geeft denk ik een rode kaart.” Dijksterhuis toont ermee aan dat hij met de beslissing vrede kan hebben. “Je kan hem geven.”

SCH ’44 begon al niet slecht aan de wedstrijd, maar na de rode kaart ging het enkel nog beter. “We kregen twee grote kansen die er niet in gingen. Dan kregen we een penalty die werd benut door Mitch Maas.” De 1-1 tussenstand vormt ook direct de ruststand. “In de pauze hadden we het idee dat we hier konden gaan winnen. Na overleg met Sander (Tervoort red.) besloten we om Spaan na een minuut of tien in de tweede helft in te laten vallen. Hij kende een geweldige invalbeurt”, haast Dijksterhuis zich te zeggen.

De tweede helft verliep nog spectaculairder dan de eerste helft. Kampong kwam opnieuw op voorsprong. SCH ’44 antwoordde via Hugo Peeters en jongeling Nathan Spaan. De behaalde 3-2 voorsprong werd uiteindelijk weer ongedaan gemaakt door de Utrechters. Zodoende leek de wedstrijd af te stevenen op een 3-3 gelijke stand. Totdat in de 93e minuut Sander Tervoort plaats neemt achter een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Dan duikt Boy Voorwerk op bij de eerste paal. Niet de grootste speler van allemaal. Toch weet hij zijn hoofd tegen de bal aan te krijgen. Bij de tweede paal valt de bal uiteindelijk binnen. “In de dug-out zeik al dat de vrije trap binnen zou vallen.” Het zijn bleken profetische woorden van de oefenmeester te zijn. Zodoende kan de Harmelense ploeg met een zege op zak met vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet zien. “Als we zo door blijven voetballen dan denk ik dat we om de prijsjes mee kunnen doen”, waarmee Dijksterhuis op een periodetitel doelt. Voor nu genieten de manschappen na van een spectaculaire zondagmiddag.