181025-pr-sch-44

SCH ’44 stunt in bekerderby

Woensdagavond stond een nieuwe bekerwedstrijd op het programma. SCH ’44 nam het op het eigen sportpark op tegen eersteklasser VV Montfoort. Een duel dat niet overliep van schoonheid, maar waar vooral vanuit Harmelense zijde een gedrevenheid heerste om op jacht te gaan naar de overwinning. Die kwam uiteindelijk na strafschoppen.

Het doffe geluid kwam van de handschoenen van Nick Mansveld toen hij de eerste Montfoortse inzet keerde. Een duik naar de rechterhoek en de bal die weer het veld in stuiterde. Na een volgende inzet op de paal stond er al snel een 3-0 voorsprong voor SCH ’44 op het bord. Iedereen voelde wel aan dat de reeks inmiddels beslist was. Door het ABBA-systeem zat VV Montfoort nog in de serie, maar meer dan dat was het niet. De volgende twee troffen doel, maar vervolgens was Dirk-Jan Wit er als de kippen bij om het duel te beslissen.

Trainer van de bezoekers Bart Schreuder vond dat zijn ploeg te weinig heeft laten zien. “Het was een vechtwedstrijd, waarin wij denk ik niet altijd even goed hebben gespeeld. De tweede helft hadden we nog wel meer kunnen scoren, maar de goals hebben we ook te gemakkelijk weggegeven”, aldus de oefenmeester. Vooral vlak na rust sneed VV Montfoort zichzelf in de vingers. De ploeg liet Mitch Maas en Sven van den Bosch opvallend gemakkelijk de bal tegen de touwen schieten. In de eerste helft waren de bezoekers op een voorsprong gekomen door een benutte strafschop van Roel Schirra.

De trainer van de thuisploeg was meer te spreken over de gewonnen bekerwedstrijd. “De strafschoppen zijn wel een loterij, maar ik vind wel dat de beste ploeg heeft gewonnen. Natuurlijk weet ik niet hoe de neutrale toeschouwer dat heeft gezien”, laat hij direct zijn gekleurdheid blijken. “Toch denk ik dat we voetballend iets beter waren en ook wel wat meer kansen hebben gehad. De ploeg verdiend het om een goed gevoel aan een goede wedstrijd over te houden”, weet Van der Kooij.

Een redelijk gelijkwaardige wedstrijd brak pas in de tweede helft open. Toen boog SCH ’44 binnen no-time het duel om. Daarna ontspon zich een fase waarin de thuisploeg dat niveau niet meer vast kon houden. “Die schoonheidsfoutjes moeten er uiteindelijk uit. Ik was ook niet tevreden over een periode van twintig minuten in de tweede helft”, weet de oefenmeester.

SCH ’44 heeft zich zodoende hersteld in verdedigend opzicht, terwijl VV Montfoort de blik volledig op de competitie kan gaan richten. “Voorafgaand aan dit duel zouden wij de favoriet zijn. Wij waren aan onze stand verplicht om te winnen”, is trainer Bart Schreuder realistisch. “We hebben simpelweg te weinig afgedwongen. Dan hoef je ook niet meer over geluk of pech te praten.”

SCH ’44 – VV Montfoort 2-2 (0-1) 0-1 Roel Schirra (str.), 1-1 Mitch Maas, 2-1 Sven van den Bosch, 2-2 Emrie Bakker.

SCH ’44 wint met 4-2 na strafschoppen.