Kristiaan van Vliet PR SCH '44

SCH ’44 opnieuw met zijn tienen

SCH ’44 hervat de competitie met een nederlaag en afgelopen zondag een gelijkspel tegen laagvlieger FC Weesp. Voor de derde keer op rij ontvingen de Harmelenaren een rode kaart in de eerste helft. Evenzo veel keer bood SCH ’44 kranig weerstand.

Het scorebord gaf de veertigste minuut van de wedstrijd aan. Opnieuw werd aanvoerder Sander Tervoort verschillende malen tegen zijn enkel aangetrapt. Scheidsrechter Metsemakers trad hier niet tegenop. De maat was vol voor Tervoort. Hij reageerde met een krachtterm: “Tyft toch op”, luidde het. Metsemakers reageerde met een rode prent. Het beledigen van de scheidsrechter. Het levert een schorsing van vier wedstrijden op.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de Harmelense ploeg al in de eerste helft met tien man komt te staan. Vorige week tegen Pancratius was dit ook het geval. Frank Donkervoort ontving een rood kartonnetje. De wedstrijd voor de winterstop tegen Kampong bracht ook een rode kaart in de eerste helft. Thijs Griffioen ontving toen al in minuut 22 de rode kaart. Het is een repeterend fenomeen aan het worden. “Hij zal nu wel een keertje in de tweede helft gaan vallen”, reageert trainer Renato Dijksterhuis gevat.

“Wanneer zo’n scenario voorkomt ben ik er wel gecharmeerd van om met drie spitsen te blijven spelen. Tegen Kampong wonnen we zodoende nog de wedstrijd.” Vorige week schakelde de oefenmeester wel terug naar een 4-3-2 formatie. Dit vanwege de kracht van de opponent. “Met drie spitsen blijven we kansen creëren. Anders valt de creativiteit weg.” Dat was zondag, ondanks de drie spitsen, ook een beetje het geval. Dit kwam door het feit dat creatieveling Sander Tervoort van het veld werd gedirigeerd.

“Het kon echt niet wat hij deed. Er waren in deze wedstrijd nog wel twee momenten waarop Mitch (Maas red.) en Nathan (Spaan red.)  enkele aanslagen ontvingen. Wanneer hij daar dan geel voor trekt…” Dat de KNVB niet mals is met zijn schorsingen blijkt uit het feit dat Tervoort vier wedstrijden schorsing aan de broek krijgt. “Daarin zijn ze een beetje de weg kwijt. Iedereen gaat elkaar helpen. Je moet wel, want dit is gewoon onzin.” Anderzijds snapt ook Dijksterhuis dat er iets moet gebeuren tegen het oplaaiende geweld op de amateurvelden. “Dat er strenger opgetreden moet worden snap ik ook wel.”

De wedstrijd op zich was een knotsgekke. SCH ’44 dat tot driemaal toe op voorsprong komt, maar uiteindelijk toch nog de zege verspeeld. 2-0, 3-1 en in de laatste minuut 4-3. De deksel kreeg het toch nog op de neus met een 4-4 gelijkmaker. “Daarna kregen wij ook nog een kans op de 5-4. Deze tikte hun keeper goed op de paal. Die spits van hun maakte ook twee fantastische treffers. Hij schijnt er patent op te hebben.”

Voor nu moet SCH ’44 de wonden likken. Een week rust volgt waarna koploper Legmeervogels op het programma staat. Een lastige tegenstander. Eerder in het seizoen verloren de Harmelenaren met 6-0 en ontving spits Joey van Bemmel een rode kaart. In Harmelen zal men hopen dat dit geen voorbode is.