SCH '44 - PVCV Foto Nik

SCH ’44 laat zichzelf in slaap sussen

Zeer gemakkelijk leek SCH ’44 op de overwinning af te stevenen in het duel met PVCV. De toon was gezet door enige ludieke acties vanuit het Vleutense kamp. Echter, wat het verschil op de ranglijst  deed vermoeden, kwam ook in de wedstrijd zelf tot vol wasdom. PVCV kon niet meer doen dan tegenhouden, terwijl SCH ’44 heer en meester was in het duel.

Na afloop van het duel moest Rene van der Kooij in de kleedkamer toch nog even kwijt dat het verdedigen in de laatste twintig minuten echt niet meer kan. Bijna gaf zijn ploeg nog een 3-0 voorsprong uit handen. “Je schrikt dan gewoon”, aldus de oefenmeester. Binnen vijf minuten verkleinde de bezoekers de achterstand tot één goal. “Dat is gewoon concentratie en focus. Anders ga je vol de kopduels aan. Toch, als er één ploeg is waartegen je jezelf in slaap kan laten sussen is het PVCV wel”, aldus Van der Kooij. “Als ik met zo’n verdedigende speelwijze mijn hobby zou moeten uitvoeren dan ging ik wel wat anders doen.”

Al vroeg in het duel, waar de aanvallen werden opgehangen aan gelegenheidsspits Thijs Griffioen, kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong. Het was Ivo Roest die zijn ploeg met een prachtige volley aan de leiding bracht. Na wederom tien minuten, maar dan in de tweede helft, maakte Hugo Peters een vrijwel identieke treffer. Nadien was het nog tweemaal Lahri en nog een keer Hugo Peters die het kwintet aan doelpunten vervolmaakten.

“Het is heel moeilijk om in zo’n duel geduld te bewaren. Je krijgt namelijk zoveel ruimte en zij doen niets. Ik merkte het ook aan de jongens. PVCV deed niets, dus hadden wij zoiets van kom maar. Ze kwamen alleen niet. In de tweede helft zijn we daarom maar met drie aanvallers en drie verdedigers gaan spelen om zo hun verdediging nog meer open te rijten”, het lukte de ploeg pas laat in het duel. In de laatste tien minuten werd nog twee keer het net gevonden, maar ook aan kansen creëerde de ploeg meer.

Voor SCH ’44 was het een gemakkelijke middag op vijf minuten na. “Dat vind ik wel een punt. De laatste twintig minuten hebben we gewoon niet goed verdedigd. Daar kunnen we nu weer wat mee”, haalt Van der Kooij ook nog uit een dip positieve punten.

SCH ’44 – PVCV 5-2 (1-0) 10e Ivo Roest 1-0, 55e Hugo Peters 2-0, 66e Oussama Lahri 3-0, 74e Sander van der Woude 3-1, 79e Sam van Breukelen 3-2, 80e Oussama Lahri 4-2, 88e Hugo Peters 5-2

SCH ’44: Nick Mansveld; Jevenij Gromov, Freek van Driel, Erwin van der Klis, Ivo Roest (71e Khalid el Jebli); Amin Said, Oussama Lahri, Dion de Langen, Dirk Jan Wit; Hugo Peters en Thijs Griffioen (84e Kjell van den Bosch).