Sander Tervoort

SCH ’44 laat zich kennen

SCH ’44 heeft zich afgelopen zondag niet van zijn beste kant laten zien. Legmeervogels keerde met een 6-0 overwinning huiswaarts. SCH ’44 daarentegen likte de wonden. Het eindigde de wedstrijd met tien man en een zestal gele kaarten.

Het begon allemaal in de 38e minuut van de wedstrijd. Een bal werd in het strafschopgebied van SCH ’44 gebracht. Wijnand Koning bracht de linkerarm naar het lichaam. Ruim op tijd was zijn hand tegen zijn borst aan geklemd. De bal, die tussen een schot en voorzet inzat, belandde normaal gesproken tegen de rechterhaar op zijn linkerzij. Ware het niet dat zijn elleboog in de weg zat. De scheidsrechter van dienst besloot anders. Strafschop! De bal werd door Tichelaar onberispelijk achter Mike de Langen getrapt.

Wijnand Koning was in eerste instantie laaiend. Na de wedstrijd was de centrale verdediger afgekoeld. “Ik kan heel slecht tegen onrecht.” Hierop zocht hij tijdens en na de rust scheidsrechter Van Genderen op. “Ik vertelde hem nog: “Ik heb de regels nog even gegoogeld en daar staat uw uitleg niet in hoor!”” Koning vertelt na afloop met grootse gebaren wat hij van het incident vindt. De eerlijkheid gebied menig toeschouwer te zeggen dat hij geen ongelijk heeft.

Dat één foute beslissing de nederlaag van SCH ´44 inleidde gaat te ver. Het eerste kwartier na rust was de Harmelense formatie zelfs de bovenliggende partij. De gelijkmaker viel niet en Legmeervogels tekende, via Lulinho Martins, de 0-2 aan. Mike de Langen twijfelde of hij moest komen of niet. Dit gebeurde niet bij de 0-3, toen maaide hij over de bal heen. “Iedereen riep dat hij moest komen, dan komt hij en zit vervolgens mis. Bij het tweede moment denkt hij “dan ik ga maar vol””. Dijksterhuis beschermt zijn tweede doelman openlijk. Hier lag de kiem van de nederlaag ook niet.

Al in de eerste helft liet SCH ’44 zich meermaals negatief uit tegenover de scheidsrechter. Joey van Bemmel kreeg hiervoor al de gele prent gepresenteerd. Bij de strafschop waren nogmaals twee spelers die voor het commentaar op de leiding een gele kaart pakten. “Als het goed gaat is het hosanna, maar wanneer het minder gaat willen we ons ‘koppie’ nog wel eens verliezen.” Dat bleek nadat de 2-0 in het netje was gevallen. “Als je ziet dat Joey (Van Bemmel red.) een stomme rode kaart pakt, dan mag je een flinke schorsing krijgen.” Het was een kaart die de spits kreeg voor een natrappende beweging. “ Voor mijn part doet de club er nog wat wedstrijden bovenop, want dit is gewoon niet slim.” Het zijn keiharde woorden van Renato Dijksterhuis aan het adres van Joey van Bemmel. “Niet goed spelen, geel ontvangen en ook nog eens rood pakken. Dan ben ik er even helemaal klaar mee”, foeterde Dijksterhuis.

Waar de oefenmeester zich het meest aan ergerde was de onvolwassenheid binnen zijn ploeg. “De hele discussies met de scheidsrechter. Dat deed Wijnand ook in de rust. Dan denk ik “die penalty ligt er toch al in. Doe dat nou niet”. Mentaal kunnen ze nog wel wat stapjes zetten. Of dat ook lukt? De meeste zijn al midden twintig natuurlijk.” Richting het einde maakte aanvoerder Sander Tervoort op het middenveld nog een overtreding waar geen bal in de buurt was. “Ook hij had nog een rode kaart kunnen krijgen. Overigens heeft hij zich voor de rest goed gedragen.”

Voor de komende wedstrijden overheerst het probleem dat de selectie al een flink aantal kaarten heeft verzameld. Jeffrey van Kleef ontbreekt nog drie wedstrijden en ook Joey van Bemmel zal de nodige wedstrijden schorsing aan zijn broek krijgen. “We hebben al een “bergie” kaarten. Daar komen ook nog wat blessures bij. Ook volgende week tegen Zilvermeeuwen wordt het een hele kluif.” Het is de hekkensluiter van de competitie. Maar van onderschatting wil Dijksterhuis niets weten.