190311-tom-van-der-linden-vs-sv-nieuw-utrecht

SCH ’44 krijgt ineens weer zicht op titel

SCH ’44 speelde een prima eerste helft en stelde daar de overwinning al veilig. Door het puntverlies van de bovenste ploegen heeft het elftal weer het kampioenschap in zicht. Toch kijkt de ploeg nog niet naar de ranglijst.

De spelers van SCH ’44 zochten na de overwinning op SV Nieuw Utrecht snel de kleedkamer op om weer warm te worden. Het telefoontje werd erbij gepakt en naarstig zocht men naar de uitslagen van concurrenten SDZ en Kampong. Tot hun grootse vreugde zagen de spelers dat er twee keer een gelijkspel was gevallen. Plotseling zijn er weer mogelijkheden op een eventueel kampioenschap.

Via Tom van der Linden en Dion de Langen stond na tien minuten al een 0-2 voorsprong op het scorebord. Nog voor rust tilde Mitch Maas de score naar 0-4 en was het duel gespeeld. ,,Het was ontzettend lastig voetballen. Toch waren wij in de eerste helft weer echt dominant. Dat gaven we in de tweede helft wel uit handen. Zij konden ook wel voetballen en winnen ook niet voor niets van SO Soest”, wist trainer van Rene van der Kooij.

Maar liefst drie treffers maakte SV Nieuw Utrecht nog in de tweede helft. ,,Dat is natuurlijk teveel. Daar ben ik het mee eens. Voor het eerst in zes wedstrijden hebben we weer eens een mindere helft gespeeld. Dat mag ook wel een keer inderdaad, maar dat moet nu ook wel direct weer over zijn”, gaat Van der Kooij weer over tot de orde van de dag.

Inmiddels nadert SCH ’44 koploper SDZ op zes punten en is de achterstand op Kampong nog drie punten. Beide ploegen treft de ploeg nog. Naar de ranglijst kijkt de ploeg niet specifiek, maar de ploeg weet wel dat een kampioenschap weer mogelijk is. ,,Wij zetten nu een serie van een aantal overwinning en duidelijk is dat de bovenste ploegen moeite hebben met het winnen van hun wedstrijden.”

SV Nieuw Utrecht – SCH ’44 3-4 (0-4) 0-1 Tom van der Linden, 0-2 Dion de Langen, 0-3 Mitch Maas, 0-4 Mitch Maas, 1-4, 2-4, 3-4