190509-nick-mansveld; foto Nik Mandemakers

SCH ’44 geeft visitekaartje af met knappe zege

SCH ’44 heeft de overstap naar het zaterdagvoetbal gemaakt en dus stond in dat kader het afgelopen weekend de eerste officiële wedstrijd op het programma. De ploeg ging goed van start getuige de 2-0 overwinning op het Utrechtse DESTO.

Het afgelopen jaar besloot het Harmelense SCH ’44 de overstap naar het zaterdagvoetbal te maken. Verscheidene spelers vertrokken, terwijl verschillende clubjongens de Harmelense ploeg trouw bleven. Zaterdagmiddag stond de eerste echte wedstrijd op het programma en daarmee direct een test voor het komende seizoen. Wat bleek na negentig minuten voetbal? SCH ’44 staat er uitstekend op. De gerenommeerde derdeklasser DESTO werd met 2-0 verslagen.

Renato Dijksterhuis keerde deze zomer weer terug naar de club waar hij in het verleden ook al actief was. Tegelijkertijd kwam een bekend tafereel naar voren. Tijdens de wedstrijd was het immers sluitpost Nick Mansveld die zijn ploeg op de been hield. ,,In het eerste kwartier van de wedstrijd waren we een beetje verrast. Zij klapten er aardig op”, aldus Dijksterhuis. Op de bank klonk tijdens de sterke opening van DESTO al dat die manier van voetballen waarschijnlijk niet negentig minuten lang getoond kon worden.

De rust werd met een 1-0 voorsprong gehaald na een doelpunt van jeugdexponent Dirk Jan Wit. In de tweede helft liet Hugo Peters zien weer terug van weg te zijn geweest nadat hij de stand op 2-0 bracht. Daarmee was ook direct de eindstand bereikt. ,,Na rust vond ik DESTO wat tegenvallen. Wij kregen drie goede mogelijkheden aan het begin van de tweede helft en daar moet je er dan eigenlijk één van maken. Dat speelt simpelweg gemakkelijker. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen”, luidde het verdict van de trainer.

Dijksterhuis concludeerde dat hij kan beschikken over een goede groep. ,,Wij beginnen natuurlijk met nieuwe jongens en er zijn ook behoorlijk wat jongens weggegaan. Desondanks staat er een goede groep.” En dat liet de ploeg zaterdagmiddag zien. De overwinning was terecht en de ploeg kan zich nog opmaken voor duels met Odijk en HMS.