taylor

SC Woerden opgelucht na handhaving

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

SC Woerden beleefde een tweede pinksterdag van emotionele uitersten. In eerste instantie het goede optreden tegen Fortuna Wormerveer met de hoop op een overwinning, de domper van een tegengoal in de 80e minuut gevolgd door naderende teleurstelling van een lonkende nacompetitie. Vervolgens euforie wegens een late gelijkmaker bij concurrent VVIJ.

Roy Versluis oogde gisterenavond zichtbaar opgelucht. Op doelsaldo heeft SC Woerden zojuist directe handhaving afgedwongen. Ondanks het verlies tegen Fortuna Wormerveer waren de ontwikkelingen bij de wedstrijd VVIJ – SO Soest dermate gunstig dat SC Woerden een verschil van twee doelpunten overhield ten opzichte van VVIJ. In de 96e minuut maakten SO Soest namelijk gelijk. “Ik begreep dat een A-junior de gelijkmaker maakte”, verklaarde Roy Versluis.

“De opluchting is inderdaad groot bij ons”, bevestigt Versluis zijn gemoedstoestand. Het leek er tijdens de wedstrijd nog zo goed uit te zien voor de Woerdenaren. “Wij waren tachtig minuten de betere ploeg ten opzichte van Fortuna Wormerveer. Via de omschakeling en een hechte organisatie probeerden wij een goede wedstrijd af te leveren. Daar slaagden wij ook in. Stanley Mailoa verscheen in de eerste helft al oog in oog met de keeper van hun. Dit probeerden wij in de tweede helft voort te zetten.” Het leidde uiteindelijk niet tot een voorsprong die volgens Versluis wel verdiend was.

De 1-0 viel uiteindelijk laat in de tweede helft. “Het was een beetje een knullig doelpunt uit een hoekschop”, klinkt het aan de andere kant van de telefoonlijn. “Hierna hield Aaron Balk ons nog goed op de been. Het had ook nog 2 of 3-0 kunnen worden.” Dat had fataal geweest voor de Woerdenaren aangezien men bij een 3-0 nederlaag wel aan de start van de nacompetitie had mogen verschijnen. Het had een verschrikkelijke domper geweest op een, afgezien van de laatste vier wedstrijden, goede tweede seizoenshelft. Op basis daarvan verdienen de Woerdenaren het om ook volgend jaar in de eerste klasse actief te zijn.

Het vormt dit jaar een interessante paradox. Juist tegen de betere tegenstanders in de competitie zette de Woerdenaren prima optredens neer. Kampioen Hoogland werd verslagen. Hetzelfde geldt voor Alphense Boys, AFC ‘34 en tegen Fortuna Wormerveer werd goed weerstand geboden. Tegen de mindere ploegen maakte een bepaalde vorm van verlamming zich meester over de ploeg. VSV, VVIJ en DEM zijn hier de meest recente voorbeelden van. Nu maakt het allemaal niet meer uit, want SC Woerden heeft zich gehandhaafd. Volgend jaar mag het proberen om ook tegen de mindere tegenstander punten te pakken. Dan zijn de manschappen van Roy Versluis waarschijnlijk een stuk eerder veilig!