Danny ten Hoeve in actie

SC Woerden maximaal van start

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

SC Woerden heeft VELO met 3-2 over de knie weten te leggen. Waar de eerste helft beëindigd werd met een 1-0 achterstand, werd de wedstrijd na de rust binnen zes minuten gekanteld. Een 2-1 voorsprong voor SC Woerden was het resultaat. Zwaarbevochten en tegelijkertijd verdiend trok SC Woerden aan het langste eind.

Puffend en hijgend verlieten de spelers het veld nadat de arbiter voor de laatste maal had gefloten. Alles hadden de spelers gegeven. Tegelijkertijd kwamen de matadoren ook met non-verbale uitingen van tevredenheid het veld afgestapt. Karafillakis hijgt na en gaat op een trap zitten van de tribune. Vergezeld door een grappende Van Vliet en een rokende Attevelt spreken de spelers de wedstrijd na. Daar hoort evenzo trainer Roy Versluis bij. De leider van zijn elftal was overduidelijk blij. De tanden ontblootte hij graag waarmee hij aangaf tevreden te zijn met de start die SC Woerden in deze competitie heeft gerealiseerd. Uit twee wedstrijden de maximale score vormt een ongekende weelde.

De wedstrijd tegen VELO verliep niet zo gemakkelijk als de ontspannen blijdschap deed vermoeden. “In de tweede helft maakten we het ons lastiger dan nodig was. De eerste helft werd vooral met een te groot veld gespeeld en liepen we ons helemaal ‘te pletter’. Het voordeel lag toen ook bij VELO.” Het middenveld leek in de eerste omgang niet te zijn opgesteld. Grote ruimtes ontstonden daardoor waar beide ploegen weinig gebruik van maakten. “In de rust hadden we echt wel discussie onderling. Het stond niet goed. We hebben elkaar toen de waarheid vertelt en konden er daarna een streep onderzetten. Je moet dan ook klaar zijn voor de tweede helft”, was Versluis duidelijk.

Voor de oefenmeester was er reden genoeg om in de rust boos te zijn. “Bij de eerste tegentreffer kwamen wij de afspraken niet na. We wilden op een bepaalde manier druk zetten en verzaakten bij de goal die wij tegen kregen. Ik heb toen ook mijn pen neergegooid. Echt pissig was ik.” Ook Versluis kan daar vervolgens een streep onder zetten en stuurde zijn manschappen met frisse moed het veld weer in. “Bij minuut 51 was de wedstrijd totaal gekanteld en stonden wij met 2-1 voor.” Treffers van Hofwijks en Amofao zorgde voor deze voorsprong.

De ontlading kwam met de bevrijdende derde treffer van SC Woerden. Een ingedraaide vrije trap van Karafillakis werd niet meer aangeraakt en belandde tegen het touw. “Hij draaide ze vorige week ook al zo goed in. Tegen deze hoefde je niet eens aan te lopen.” Het vormde nog niet het sluitstuk. Echter kwam de benutte strafschop van Daan van Rossum te laat. SC Woerden boekte een nieuwe overwinning.