SC Woerden

SC Woerden maakt achterstand goed

Een grauw wolkendek trok over het sportcomplex van SC Woerden heen. De regen kwam op gezette tijden met bakken uit de hemel vallen. Regen werd afgewisseld met onheilspellend droge momenten. Het spel van de thuisploeg was even wisselvallig als het weer te noemen. Zo snel de regen kwam, zo rap zakte ook het spelpeil van SC Woerden weg.

In de loop van de tweede helft meldde trainer van de Woerdenaren Roy Versluis zich geregeld aan de zijlijn. De oefenmeester van de Woerdense eersteklasser pepte zijn ploeg op. Gesticulerend raadde hij met verheven stem zijn spelers aan om eerder druk te zetten. VOC diende vastgezet te worden. De jacht op de gelijkmaker werd geopend. SC Woerden toonde zijn gretigheid om de opgelopen schade goed te maken. Als een leeuw die jaagt op zijn prooi openbaarde de jacht zich.

In het eerste bedrijf was de start nog goed. SC Woerden kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Op rozen leken de manschappen te zitten. Een overwinning lag op de loer. Het enige obstakel dat nog overwonnen moest worden, dat leek de klok te zijn. Echter, het spel zakte naarmate de eerste helft vorderde in. VOC kroop uit zijn schulp om hier en daar een speldenprik uit te delen. Een losgelaten bal door doelman Vinken leidde nog tot een opvallende misser. De Rotterdammers mikte de bal vanaf vijf meter naast de paal in plaats van ertussen. Even later ontving de ploeg een toegestoken hand van Thijs Atteveld. Hij veranderde een voorzet van richting.

De rust werd met een gelijke stand opgezocht. Daar probeerde trainer Roy Versluis enige aanpassing door te voeren. “Hun nummer negen en tien speelden dicht bij elkaar. Daar hadden wij moeite mee. We maakten afspraken over hoe wij die spelers zouden bestrijden.” Alle goede bedoelingen ten spijt. Toen men uit de kleedkamer stapte was het zoeken naar de nummer tien van VOC. Conclusie? Hij was in de kleedkamer achtergebleven. “Toen konden die plannen dus ook direct de prullenbak in”, vertelt Versluis met een licht doorgekomen glimlach.

Via Antonio Cvetkovic maakten de Woerdenaren in de 78e minuut de gelijkmaker. Vlak na rust kwamen de gasten immers op 2-1 voorsprong. “Na een achterstand komen er bij ons krachten vrij. Een gevoel van, wij gaan niet verliezen.” Daar was ook vandaag sprake van. Wederom kwam de ploeg op achterstand, maar tegelijkertijd kwam het hiervan terug. Een plek in de middenmoot is daarvan het resultaat, precies waar de ploeg aan het einde van het seizoen ook wil staan. De komende periode wachten sterke tegenstanders waartegen SC Woerden kan bewijzen wat het waard is.