aime-van-de-bovenkamp-sc-woerden-vv-moerkapelle SC Woerden/ Helen van Zwienen

SC Woerden kan topper niet winnend afsluiten

SC Woerden ging zaterdagmiddag met 4-1 onderuit op bezoek bij koploper Gouda. De ploeg van Roald Blok en Marco Gerling verliest daarmee het duel om de koppositie. Voorlopig richt de ploeg zich op de tweede plek.

De scheiding begint duidelijk te worden wanneer op de ranglijst gekeken wordt. Na de overwinning loopt Gouda steeds verder weg bij de concurrentie. Een wedstrijd minder en zes punten voorsprong op SC Woerden. De ploeg die op een tweede positie staat. Met een beetje pech is de ploeg negen punten van de koppositie verwijderd. ,,Vooraf zouden we zeggen dat een tweede plek in deze competitie prima is. Als je ziet waar we vorig jaar zijn begonnen, dan hebben we toch gigantische stappen gezet”, aldus Blok.

Tegen Gouda viel op donderdag Jeffrey Buijt weg uit de beoogde basisopstelling. De speler had een dikke teen en kon slechts enkele minuten meedoen. Waar bij Gouda de wedstrijd geëindigd werd met negen man, kon SC Woerden de achterstand niet ombuigen. Tweemaal was het in de slotfase nog Daan de Heer die tweemaal doel trof en daarmee de 4-1 eindstand op het bord zette. ,,Wij maakten de kansen niet af. Op cruciale momenten kwamen wij niet tot scoren”, duidde Blok het verlies van zijn ploeg.

,,Ikzelf vond de uitslag wel geflatteerd. Wij speelden eigenlijk een hele goede eerste helft, maar geven vlak voor rust de doelpunten weg. Zij creëerden vrijwel niets. In de periode vlak voor rust maken zij de 1-0 en 2-0. Dat betekende voor ons dat we een flinke teleurstelling moesten verwerken. Nadat zij twee keer rood kregen zijn wij vol op de aanval gaan spelen. Vervolgens maken zij nog de 3-0”, was het scoreverloop duidelijk. SC Woerden kon simpelweg niet tot scoren komen. Iets dat wel degelijk van belang is binnen de wedstrijden waarin het er om gaat.

Voorlopig doet Gouda het prima, en is Blok nieuwsgierig naar de tweede seizoenshelft. ,,Voorlopig houden ze het goed voel en ik ben oprecht benieuwd of ze het volhouden. Wij zullen ons voorlopig op de tweede plek focussen en dan zien we wel wat er gebeurt.”