190910-stockphoto-jolanda-wouters-sc-woerden

SC Woerden afgetroefd op effectiviteit

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Lange tijd bleef SC Woerden op bezoek bij SCH ’44 in de race om een resultaat te behalen, maar moest uiteindelijk in de laatste fase van het duel buigen. De 4-0 uitslag was dan ook geflatteerd.

Lang hield SC Woerden stand op bezoek bij SCH ’44 in Harmelen. De ploeg van Marco Gerling bood kranig weerstand, maar moest uiteindelijk in de laatste fase buigen voor het effectieve spel van de Harmelenaren. Gerling zag dat zijn ploeg best aanspraak kon maken op een gelijkspel of in ieder geval van het veld zou kunnen stappen met een klein verlies. Toch liep de opponent op het einde van het duel uit naar een grote overwinning.

,,Zo heb ik het wel ervaren inderdaad. Ik vond dat we de eerste helft echt goed partij boden en aandrongen om de voorsprong te pakken.” De kansen waren alleen niet besteed aan Jesper Kleiweg en Roman Gertrouw. ,,Toen Roman gestuit werd, was er enige discussie of er een penalty was of niet. Ik kon het niet goed zien. Die verdediger was alleen zo goed dat de ingreep vast wel reglementair was.”

In de eerste helft kon Joey van Bemmel doelman Ramon Hoveling verschalken nadat hij de rebound in het doel kon schieten. In de tweede helft liep SCH ’44 uiteindelijk in de slotfase verder uit naar een ruime overwinning. ,,Iemand die zich niet verdiept in deze wedstrijd zou kunne denken dat wij kansloos waren tegen dit SCH ’44, maar dat was dus echt niet het geval. We hebben goed weerstand geboden. Dit was dus ook geen goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen en na afloop baalden de jongens dan ook stevig. De 4-0 blijft nu eenmaal een vervelende uitslag”, aldus Gerling.

,,Over de inzet ben ik wel tevreden. We hebben hard gewerkt en hebben alles er aan gedaan. Na de 2-0 was het verzet wel gebroken. Het verhaal van vandaag was vooral dat wij onze kansen niet af wisten te maken. Met vijf kansen kwamen wij niet tot scoren, terwijl zij uit zes kansen vier doelpunten maken”, toonde Gerling het verschil aan.

SCH ’44 – SC Woerden 4-0 (1-0) 18. Joey van Bemmel 1-0, 80. Dion de Langen 2-0, 88. Joey van Bemmel 3-0, 89. Joey van Bemmel 4-0

SCH ’44: Nick Mansveld, Karoy Swanink, Sven van den Bosch, Freek van Driel, Reza Sahertian; Dennis de Bree, Jari van Ingen, Dirk Jan Wit (78. Dion de Langen); Lars van der Plank (88. Merijn van Osnabrugge), Kjell van den Bosch, Joey van Bemmel

SC Woerden: Ramon Hoveling; Aime van den Bovenkamp, Kees Jansen, Sven van Lunteren; Illias el Mekki; Jordy Angenent (72. Bilal Aalaoui), Mike Vrolijk, Koen Jansen (46. Jacinto Papilaja); Jeffrey Buijt, Roman Gertrouw (60. Annas Bouharab), Jesper Kleiweg.