linschoten-vv-zevenhoven

Perkouw maatje te groot voor Linschoten

Linschoten kon Perkouw een half uur bijhouden, maar toen vonden de Berkenwouders het welletjes en zetten Linschoten met gemak opzij.

Op een ijskoud sportpark Rappijnen begon de thuisploeg een beetje verkleumd aan het duel. Binnen twee minuten wisten de bezoekers de score te openen. Linschoten schrok wakker en gaf met een overdosis inzet flink tegengas. In de twintigste minuut zorgden de gebroeders Borst voor de gelijkmaker. Broer Bram kopte de bal op doel, de rebound was voor broer Ben. Linschoten sleepte Perkouw mee in het duw- en trekvoetbal en daar wist Perkouw geen raad mee. Tim Clements wurmde zich door de verdediging van de geelzwarten en schoot Linschoten op voorsprong.

Na wat onderlinge tirades wist Perkouw wat het te doen stond: blijven voetballen. Linschoten kwam nauwelijks de middellijn meer over en nog voor het rustsignaal stond Perkouw weer op voorsprong. In de tweede helft dacht Linschoten het kunststukje uit de eerste helft te kunnen herhalen, maar Perkouw was geenszins van plan mee te werken. Nadat Jesper Kleiweg een grote kans verprutste op de gelijkmaker, maakte de voorboede van Perkouw korte metten met het defensief gestuntel van Linschoten. Op het uur stond Perkouw op een 2-5 voorsprong en besloot gas terug te nemen tegen de machteloze thuisploeg. Na het laatste fluitsignaal kon Linschoten zich troosten met de wetenschap dat alle concurrenten hadden verloren, maar een Linschoten in deze vorm is rijp voor degradatie.

Tekst: Floris van Bodegom