MSV '19 Charels Maas

MSV ’19 verlengt zijn seizoen met minimaal drie wedstrijden

MSV ’19 moet nog langer door voetballen. Doordat het met 3-3 gelijkspeelde tegen SV Zeist, hebben ze de finale in de nacompetitie verloren. Toch is er nog een kans op promotie. De Montfoortse ploeg gaat een minicompetitie spelen.

Dat het een wedstrijd was waarin de belangen groot waren bleek al snel. Wanneer de spelers het veld opkomen ontstaat er rondom het veld luid gejuich. De vele aanwezigen zagen dat verschillende fakkels worden aangestoken. In een deken van rook en vuur maken de spelers op het veld zich klaar voor het eerste fluitsignaal.

De eerste paar minuten bleken in het voordeel van de Montfoortse ploeg te zijn. In de vierde minuut sloegen deze verhoudingen om wanneer Mark Kemp de bal achter zijn eigen goalie deed belanden. Het betekende een achterstand en nog veel belangrijker, een nog lastigere doelstelling. De heenwedstrijd werd immers met 3-2 verloren tegen de Zeistenaren.

Uiteindelijk kwamen de Montfoorters vanuit het niets langszij. Jochem Blaauw deponeerde een vrije trap achter de weifelend ogende Nick de Jonge. Echter, MSV ’19 bleek niet scherp genoeg om de gelijke stand richting de rust te brengen. Nick van Schoonhoven maakte via een prachtige uithaal de 2-1. MSV ’19 mocht weer opnieuw beginnen.

De ploeg speelde in eerste instantie een mindere eerste helft. De tweede omgang werd gestart zonder Mark Kemp en met a-junior Niek de Bruin. Dit zorgde voor meer lef en dreiging richting de voorwaartsen. Het resulteerde drie minuten na rust in de gelijkmaker. Scott van Ede was de gevierde man. Een klein kwartier later kwam MSV ’19 via Bart Vianen zelfs op een 3-2 voorsprong. Een stand die nu verlenging betekende.

Teleurstelling

Diep in blessuretijd gaf MSV ’19 de voorsprong alsnog weg. Van Schoonhoven zette de bal voor en Sharlo Galmo rondde op een prachtige wijze af. “Het was een mooie treffer, maar ik had hem natuurlijk liever niet tegengehad,” toont Martin de Bruin zich realistisch. Toch spat de teleurstelling van zijn gelaat af.

Na het laatste fluitsignaal vallen verscheidene spelers geslagen op de grond. Niet van vermoeidheid, maar uit pure teleurstelling. Ze zitten er helemaal doorheen. Negentig minuten lang hebben ze voor elke meter gestreden. Dit blijkt uiteindelijk niet genoeg.

Het was een meeslepend gevecht van beide kanten. In de tweede helft werd vaak het middenveld weggeslagen. De warrig leidende arbiter Hovinga kon op het einde steeds slechter het spel volgen. Met een ganzen waggel deed de op leeftijd zijnde scheidsrechter verwoede pogingen het spel te volgen, maar steeds vaker maakte hij de foute beslissing. Zo ook op het einde van de wedstrijd waar hij misschien wel een strafschop had moeten toekennen aan  MSV ’19. Charels Maas probeerde de keeper te omspelen, maar deze raakt vol de man. Slechts een klein beetje was het de bal die werd geraakt. Maas diende vervolgens van het veld gedragen te worden.

Volgens De Bruin hoopte MSV ’19 de gasten uit Zeist te slopen. Dit gaf hij vorige week na de eerste wedstrijd aan. “Ik acht ons conditioneel beter. Op basis daarvan hoop je ze te verslaan.” Dit gebeurde uiteindelijk niet. “We geven niet thuis op cruciale momenten. Op een goed moment maken we de 1-1, maar dan scoren zij direct de 1-2.”

Nu wacht een minicompetitie om toch nog een plek in de derde klasse af te dwingen. “We moeten eerst de scherven bij elkaar gaan rapen. Dinsdag gaan we hierover napraten en dan wacht donderdag alweer de eerste wedstrijd.” Het tekent het rappe tempo dat met de nacompetitie gemoeid gaat. Dat het lastig kan gaan worden blijkt uit het aantal schorsingen dat bij de Montfoorters zichtbaar is. “Ik tel nu al zo’n 3 á 4 schorschingen. Ook Charels Maas lijkt niet fit te zijn.”