181119-afc-quick-msv-19

MSV ’19 met goed gevoel naar promotiepoule

Een vreemde competitie is de huidige derde klasse, maar MSV ’19 gaat daar vooralsnog goed mee om. De ploeg heeft zich middels een 4-0 overwinning op NOC Kralingen geplaatst voor de promotiepoule.

Tekst: Willem Bastian

Na negentig minuten spelen stond in Montfoort een 4-0 eindstand op het bord. Hiermee had MSV ’19 een makkelijke middag tegen NOC Kralingen uit Rotterdam. Toch zegt de eindstand niet alles over het spel van MSV ’19 in de wedstrijd. Tainer Ron Verkuijl is dan ook niet geheel tevreden over het optreden van zijn team.

Met twee overwinningen in oefenwedstrijden en had MSV ’19 zich klaar gestoomd voor het eerste duel naar de winterstop. MSV ’19 begon goed aan de wedstrijd. Spits Jort van Geffen maakte na een aantal minuten spelen de  1-0 waarmee het team uit Montfoort de rust in ging. Toch zag trainer Verkuijl een gebrek aan focus bij zijn team. ,,We konden niet de scherpte opbrengen die we in de eerste seizoenshelft wel hadden, dat was jammer”. Dit bleek echter geen verdere invloed te hebben op de rest van de wedstrijd. Vlak na rust kon Scholman de 2-0 binnen tikken. MSV ‘19 bleef het overwicht behouden in de wedstrijd en kwam en minuut voor tijd via Timo Bakker op een 3-0 voorsprong. Een minuut later wist Bart Vianen de eindstand op 4-0 te zetten door een bal in de kluts binnen te tikken.

“We hebben nog een aantal wedstrijden nodig om in ons spel te komen. Desondanks hebben we onze doelstelling behaald. We moesten bij de eerste zes komen, en daarom ben ik op dit moment ook niet geheel ontevreden” aldus trainer Ron Verkuijl.

Met de overwinning heeft MSV ‘19 zich geplaatst voor de poule waarin het gaat voor promotie, en niet geheel onbelangrijk, gaat spelen om het kampioenschap. Voordat dit van start gaat heeft het team uit Montfoort nog één wedstrijd te gaan, uit tegen Blijdorp. Aangezien MSV ’19 zich al zeker heeft gespeeld van de kampioenspoule, zal dit een goede wedstrijd zijn voor het team om weer in het spel te komen van voor de winterstop.