181119-afc-quick-msv-19

MSV ’19 boekt eerste uitoverwinning van seizoen

Na lang wachten heeft MSV ’19 zijn eerste uitoverwinning behaald. Uit bij Haastrecht boekte MSV ’19een knappe 0-4 overwinning waarmee het een plek stijgt op de ranglijst. Het zijn drie belangrijke punten voor het team uit Montfoort. Het doel om in de top vijf te eindigen komt hiermee weer een stapje dichterbij komt.

Tekst: Willem Bastian

Het was het duel tussen de vijfde en zesde plek uit de zondag derde klasse. Met een punt voorsprong en een thuisduel leek Haastrecht ligt in het voordeel tegenover het team uit Montfoort. Het was aan MSV ’19 om te laten zien dat dit anders lag, en dit deed het dan ook. Vanaf het begin was het team de bovenliggende partij. Het team van trainer Ron Verkuijl wist niet echt goed spel voor de dag te brengen maar speelde wel gedurfd en met veel inzet. Één minuut voor rust leidde het spel tot de belangrijke eerste treffer: 0-1. Na een van richting veranderd schot schoot linksback Stijn Groenenwoud de bal tussen de palen.

Na de rust zette MSV ’19 het goede spelbeeld voort. Het bleef de bovenliggende partij en gaf geen kansen weg aan de thuisploeg. Toch wist het team van trainer Verkuijl geen echte grote kansen te creëren. Dit bleef zo tot een kwartier voor tijd. Met een schot op het randje van de zestien meter schoot middenvelder Mark Kemp de 0-2 fraai binnen. Nog geen minuut later viel de 0-3 en was de wedstrijd gelopen. Vijf minuten maakte Jort van Geffen het plaatje compleet door de 0-4 binnen te schieten.

Met de overwinning stijgt MSV ’19 een plek op de ranglijst waarmee het nu vijfde stat. De oefenmeester van MSV ’19 is blij met de eerste uitoverwinning van zijn ploeg. “Een hele goede overwinning. Echt een goede teamprestatie. Weinig kansen weg gegeven, veel inzet en eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij geweest. Ik ben erg tevreden en ik vind het een dik verdiende overwinning”, aldus trainer Ron Verkuijl.

MSV ’19: Wesley Oostrom; Ralph Kolfschoten, Jesper Kolfschoten, Stijn Groenenwoud, Hugo Peters; Mark Kemp , Paul Sluijs, Wouter Scholman, Timo Bakker; Harm Oostveen, Jort van Geffen

Haastrecht – MSV ’19 0-4 (0-1) 0-1 Stijn Groenewoud, 0-2 Mark Kemp, 0-3 Wouter Scholman, 0-4 Jort van Geffen