VV Linschoten

Lugdunum bijt zich stuk op lastig VV Linschoten

Koploper Lugdunum moest afgelopen zaterdag aantreden tegen laagvlieger VV Linschoten. De Leidse ploeg was gewaarschuwd, gezien de moeizame overwinning in de heenwedstrijd van 3-5. Ook in deze wedstrijd bleken de rood-witten een taaie opponent te zijn, waarbij Lugdunum met een gelijkspel nog goed weg kwam.

De thuisploeg opende direct de aanval. En speelde daarmee VV Linschoten in de kaart. Jonathan Antonio en Jesper Kleiweg zetten de Leidse verdediging met regelmaat van de klok aan het werk. Na tien minuten wist Lugdunum waar het aan toe was. Een misverstand tussen keeper Wassenaar en verdediger Schaafstra werd ongenadig afgestraft door Antonio die de bal onderschepte en vakkundig VV Linschoten op voorsprong bracht. De Kikkerpoldersbewoners lieten zich niet gek maken en een aantal minuten later werd de gelijkmaker al aangetekend. Op aangeven van oud-prof Tim de Cler kopte Ozan Isitir onberispelijk binnen. Hierna liet de koploper zich van een kwalijke kant zien. Met name de Cler was continue bezig met het vervuilen van de wedstrijd en claimde zelfs een strafschop na een belachelijke schwalbe. De frustratie was te begrijpen omdat Bram Borst de beroemde aanvoerder compleet uit de wedstrijd speelde.

Nog voor rust deed laatste man Schaafstra van Lugdunum z’n achternaam eer aan door Jesper Kleiweg neer te maaien. Een rode kaart was de enige juiste beslissing, maar de arbiter van dienst vond geel voldoende omdat Kleiweg niet zou zijn doorgebroken. Na de onderbreking bleef het spelbeeld onveranderd. De groen-witten zochten de aanval op en VV Linschoten loerde op de counter, waarin het gevaarlijk bleef met het snelle spitsenduo. Na wat halve mogelijkheden schoot oud-Spartaan Houssin Bezzai de thuisploeg op voorsprong.

VV Linschoten was geenszins onder de indruk en bleef z’n eigen spelletje spelen. Halverwege de tweede helft werd Antonio onreglementair naar beneden getrokken binnen de zestien. Kapitein Vincent van Eijk ontfermde zich over de toegewezen strafschop en schoot het leer onberispelijk tegen de touwen. Waar Lugdunum op zoek ging naar de overwinning, rook VV Linschoten de kans om drie punten weg te kapen. Antonio verscheen kort voor tijd alleen voor de keeper maar verprutste de uitgelezen mogelijkheid jammerlijk. In de resterende tijd bleef Lugdunum aandringen, maar de ploeg van Cor Stoof sleepte verdiend een punt binnen.

Tekst en foto: Floris van Bodegom