Stef Kuijer

Loom Siveo ’60 laat langs OVS

Siveo ’60 heeft de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen afgesloten met een 2-0 overwinning op OVS Oudewater. De zege kwam niet gemakkelijk tot stand. De mannen van Herman Verrips speelde niet goed waardoor het lang duurde voordat de eerste treffer viel. “Je moet tegen een opponent die zich op je instelt meer doen dan normaal”, wist Verrips.

Het weer in combinatie met het kunstgras maakte de weersomstandigheden voor Siveo ’60 lastig. Mede daarom besloot arbiter Molenaar om twee drinkpauzes in te lassen. Het waren direct momenten voor Verrips om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Dit was nodig aangezien het spel van Siveo ’60 niet goed was. Naarmate de wedstrijd vorderde begonnen de Zegvelders steeds meer tegen zichzelf te voetballen.

“Dit soort wedstrijden zijn moeilijk om te spelen. Het is tegen deze tegenstanders altijd lastig om het spel te maken.” Het is een uitspraak van Verrips die de wedstrijd typeerde. Siveo ’60 slaagde er niet in om de defensie van OVS Oudewater aan het wankelen te brengen. Te doorzichtig aanvalsspel gecombineerd met het zoeken van lastige oplossingen waren hier de oorzaak van. “Er waren teveel jongens die een Johan Cruijff pass willen geven. Soms moet je juist voor de pass achteruit gaan en daarmee het balbezit behouden”, klonk het uit de mond van Verrips.

De wedstrijd had een stuk gemakkelijker kunnen verlopen wanneer het vizier van Stef Kuijer in de eerste helft op scherp had gestaan. De topschutter van Siveo ’60 had een tweetal goede mogelijkheden om de Zegvelders op een voorsprong te zetten. Juist wanneer de ploeg op een voorsprong gekomen zou zijn, dan was de wedstrijd waarschijnlijk een stuk gemakkelijker verlopen. “Zij hadden ook wel een aantal kansjes om een goal te maken. Echter, wanneer je tegen dit soort ploegen snel een goal maakt dan ga je er waarschijnlijk ook overheen.”

Uiteindelijk was het de 82e minuut die uitkomst bood. Wesley Voorend drukte een uitgespeelde kans in de korte hoek af op aangeven van Stef Kuijer. Een drietal minuten later was het Stef Kuijer die de eindstand op het scorebord zette. “We moeten leren de wedstrijden snel af te maken. Dat zijn leermomenten.” Verrips zag nog meer leerpunten. “Dit mag ons in de nacompetitie niet overkomen. Dan moeten we er voor de volle 150% voor gaan. Op de 85% van vandaag gaat het ons anders niet lukken.”