Gerard van Hooff - VV Linschoten

Linschoten geeft zeker lijkende overwinning uit handen

Lang zag het er niet naar uit dat VV Linschoten punten zou laten liggen, maar het verschil tussen eerste en tweede helft was dermate groot dat de ploeg toch nog met 2-4 onderuit ging.

De eerste veertig minuten zag het er niet naar uit dat VV Linschoten het duel met Bodegraven zou gaan verliezen. De ploeg stond op een 2-0 voorsprong, maar nog belangrijk was dat ook het spel enorm goed was. Vlak voor rust kwam Bodegraven terug en na rust was het een totaal andere wedstrijd waarbij Bodegraven naar een 4-2 overwinning uitliep.

,,Normaal wordt er na de wedstrijd, ook als die verloren is, een krat bier in de kleedkamer gezet en een muziekje aangezet. Nu waren ze allemaal helemaal kapot en was daar geen sprake van. Dat gebeurde eigenlijk voor het eerst in mijn periode bij VV Linschoten. Kijk, dat vind ik niet leuk voor die jongens hoor. Toch deed het mij wel goed om te zien dat die nederlaag ze zoveel deed”, vertelde trainer Ben Rietveld na afloop van het duel.

Via een benutte strafschop van Tom Mooij en een treffer van Joey van Kouwen kwam de ploeg nog op de comfortabele 2-0 voorsprong. Echter werd de wedstrijd omgebogen door Bodegraven en via treffers van Ilias Hadi, Sam Bottenberg en tweemaal Mitchell van der Tier kwam de ploeg op de 2-4 voorsprong te staan.

Rietveld zag dat in de tweede helft dat zijn ploeg het niet voor elkaar kreeg om het niveau hoog te houden. ,,We konden de ruimtes tussen de linies niet meer dichtlopen. In de eerste helft lukte dat dus wel. Ik had dit ook nooit verwacht. Dat het in de eerste helft zo verschrikkelijk goed was. ,,Dit was een driepuntenwedstrijd”, dacht ik nog op de bank”, wist Rietveld.