VTC Woerden

Laatste duel VTC Woerden in teken van afscheid nemen

Na de winterstop stelden de dames van VTC Woerden zich ten doel om na de winterstop alle wedstrijden te gaan winnen. Dit lukte op twee wedstrijden na. Afgelopen zaterdag stond de ploeg tegenover het tweede damesteam van Zaanstad. Vorige week werd dezelfde tegenstander nog met 3-2 verslagen. Zaterdag werd het 3-1 en daarmee sloot het team zijn seizoen in stijl af.

Naast het feit dat de wedstrijd de laatste van het seizoen was, stond het duel met Zaanstad ook in het teken van afscheid nemen. Afscheid nemen van Marleen van Zelderen en Jantien Bos. Beide speelsters kregen een publiekswissel waarbij ze een bos bloemen verkregen. Met een grote lach op het gezicht zocht Van Zelderen de bank op. Daarmee sloot ze een mooie carrière en een goede wedstrijd af. “Het was een one women show van Van Zelderen. Ze was ongrijpbaar voor Zaanstad”, laat haar trainer Krijn Verlek weten. Ook Jantien Bos verliet het veld met een bos bloemen. Onder luid applaus van het toegestroomde publiek, speelsters en staf mocht ook zij op de bank plaatsnemen.

Bos en Van Zelderen hadden hun aandeel in de overwinning van VTC Woerden. “Het was een goede tegenstander. We hadden zelfs met 4-0 kunnen winnen. In de tweede set gaven we namelijk vanaf 21-15 de voorsprong uit handen.” De relativering komt bij Verlek al snel. “In de eerste set hebben we nog een ruime achterstand weggewerkt en konden we de set met 27-25 winnen. Na de 1-1 was het wel gelopen”, aldus de oefenmeester. De uiteindelijk setstanden bedroegen naast de eerste setstand van 27-25, 23-25, 25-17 en 25-15.

De doelstelling om na de winterstop alle wedstrijden te winnen, is niet helemaal gelukt. Op 14 januari werd van Compaen verloren en op 8 april van VCN. Het doet niets af aan de prestatie. “Van de laatste elf wedstrijden hebben wij er tien gewonnen. Als je naar december kijkt, stonden we met een negende plek op een positie waarbij we tegen degradatie vochten. Daarna hebben we veel punten gepakt, maar qua rangschikking zijn we niet veel opgeschoten.” Het vormde het verhaal van de tweede seizoenshelft, maar uiteindelijk steeg de ploeg naar een vijfde plek en kan het seizoen als geslaagd betiteld worden. “Wanneer je dit als promovendus bereikt, is het seizoen wel geslaagd inderdaad.”