Antonio

Kostbare overwinning VV Linschoten

Afgelopen zaterdag pakte VV Linschoten drie hele belangrijke punten in de strijd tegen directe degradatie. De brigade van Cor Stoof speelde met het hooggeplaatste Koudekerk, maar verzuimde de bezoekers al voor de rust door de gehaktmolen te halen. Uiteindelijk was het een majestueuze goal van Jonathan Antonio die het duel pas vijf minuten voor het einde in het slot gooide.

VV Linschoten begon scherp aan het duel met de wetenschap dat het concurrent Siveo moest zien af te schudden voor directe degradatie en met de lichte hoop om toch in de buurt te komen van LSVV’70 en Floreant. Ploegen die strijden om de felbegeerde tiende plek en dus de nacompetitie ontlopend. Al in de vijfde minuut was het raak. Een scherp aangesneden hoekschop van Tim Clements werd ongelukkig binnengelopen door de boomlange verdediger Blijleven. Het was het begin van een reeks niet te missen kansen voor het thuisspelende VV Linschoten. Nog binnen het kwartier kregen Sam da Cruz en aanvoerder Vincent van Eijk uitgelezen mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar faalden jammerlijk.

Halverwege de eerste helft zorgde een zware botsing tussen Da Cruz en Van den Berg dat laatstgenoemde met een hoofdwond het veld moest verlaten. Een flinke aderlating voor Koudekerk zou blijken. Nog geen vijf minuten later snelde Jonathan Antonio langs de verdediging. De noodrem werd te laat gebruikt en dus lag de bal op de stip. Vincent van Eijk zag keeper Kneulman vroeg een hoek kiezen, maar plaatste de bal te hoog in de andere hoek. De lat bracht redding voor de hulpeloos toekijkende goalie. VV Linschoten bleef jagen op de tweede treffer, maar zowel Antonio als Bram Borst wisten opgelegde kansen niet te verzilveren.

Na de rust veranderde het spelbeeld licht. Koudekerk ging één-op-één spelen en drukte VV Linschoten ver terug. De zéér sterk keepende Ankone straalde veel rust uit en liet bij hoge ballen zien wie de baas van de zestien was. Vanaf de zeventigste minuut begon VV Linschoten weer kansen te krijgen. Nadat Van Eijk en Clements verzuimden te scoren, zorgde Jonathan Antonio voor het hoogtepunt van de middag. Nadat hij de bal had ontfutseld na gepruts achterin bij Koudekerk liep de topscorer van VV Linschoten alleen op Kneulman af. Met een zéér fraaie stift verschalkte hij de keeper en liet Linschoten ontploffen van blijdschap.

In de resterende tijd werden de irritaties door scheidsrechter Doesburg kordaat afgehandeld en kon VV Linschoten eindelijk de eerste overwinning, en dus drie hele belangrijke punten, van 2017 bijschrijven. Met vijf punten voorsprong op Siveo’60 lijkt de strijd om directe degradatie beslist in het voordeel van VV Linschoten, maar met Floreant en LSVV’70 in het vizier zal de ploeg van Cor Stoof nog een ultieme poging doen om 13 mei het seizoen af te sluiten met een tiende plek. Volgende week wacht met Perkouw de volgende horde in de jacht naar lijfsbehoud in de derde klasse.

Tekst Floris van Bodegom

VV Linschoten – Koudekerk 2-0 (1-0): 5e e.d. Blijleven 1-0; 85e Jonathan Antonio 2-0