Ibi Klein

Kooyman: “We hadden moeten winnen”

Het was een gekke wedstrijd tussen VV Kamerik en Rijnstreek. Na vijf minuten keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan, maar de grip op de wedstrijd lag bij VV Kamerik. Een mokerslag in de vorm van de 3-1 kwam vlak voor rust kiezelhard aan, maar de ploeg van Patrick de Ruijter kon zich herpakken en terugkomen tot 3-3.

Een eigen doelpunt van Gijs van den End en een fout van keeper Frank van der Moolen. Binnen vijf minuten leverde dit een 0-2 tussenstand op in de vierde klasse C. VV Kamerik staat een na laatste met twee punten, Rijnstreek laatste met nul punten. In dat kader was VV Kamerik als favoriet te betitelen, maar daarvan was weinig te zien tijdens de openingsfase van het duel. Fout werd op fout gestapeld en het vormde een klus van grote omvang om dit wedstrijdbeeld om te buigen. Hierin slaagde de ploeg wel, waardoor men het overwicht in de wedstrijd kon verkrijgen.

Het was in de tweede helft Eduard Kooyman die met twee treffers de man van de wedstijd werd. “Er zat meer in. We hadden afgesproken om fel te beginnen, maar dan sta je binnen vijf minuten 2-0 achter en loop je de totale wedstrijd achter de feiten aan. In de eerste helft geef je vijftig procent, waarna je in tweede helft wel de volle honderd procent geeft. Dan zie je dat je ze de baas bent”, vertelt de aanvoerder. Het is een visie die strookt met de tweede helft. Daarin kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd met als hoogtepunt het wippertje van Ibrahim Klein over de doelman heen. De bal spatte uiteen op de onderkant van de lat.

Het vormt tegelijkertijd wel het verhaal van het seizoen. VV Kamerik voetbalt best redelijk, maar kan het maar niet voor elkaar krijgen om te winnen. “Wij weten dat we meer kwaliteiten hebben dan Rijnstreek, maar we wisten ook dat we moesten winnen. Dat leverde misschien een druk op waar we niet goed mee omgingen”, vertelt De Ruijter. “Met een beetje geluk maakten we ook nog de 4-3 op het einde, maar geluk moet je ook afdwingen.” Het is een realistische blik van De Ruijter. De ploeg krijgt het alleen nog niet voor elkaar om wedstrijden winnend af te sluiten. Het vormt een volgende opdracht voor de ploeg, anders loopt het elftal het risico om het gehele seizoen geen wedstrijd te winnen.