MSV vs Sporting Martinus (14-06-2015)

Het bekeravontuur houdt op voor MSV ’19

Afgelopen dinsdagavond bleek sportvereniging KDO te sterk voor MSV ’19. Uit bij de Noord-Hollanders ging het team van trainer Ron Verkuijl met 3-0 onderuit. Ondanks drie knappe overwinningen in de poulefase bleek een overwinning in de volgende ronde van het bekertoernooi niet weggelegd voor het team uit Montfoort.

Tekst: Willem Bastian

De tweedeklasser bleek een maatje te groot voor MSV ’19, dat zelf uitkomt in de derde klasse. Een redelijke terechte verliespartij volgens de oefenmeester, maar de uitslag had ook gunstiger uit kunnen vallen. De eerste helft begon MSV ’19 goed. Het krachtsverschil met KDO  was minimaal en het wedstrijdbeeld was redelijk in evenwicht. “We begonnen goed. We hielden de linies compact en we konden redelijk goed mee komen met de tegenstander. De scheidsrechter liet ook veel toe, aan beide kanten” aldus trainer Ron Verkuijl.

Toch ging het mis na dertig minuten spelen. Een kort moment van kortsluiting bij keeper Wesley Oostrom leidde tot de eerste goal. De keeper van MSV ’19 liet de bal door zijn handel glippen waardoor KDO zonder veel moeite op voorsprong kwam. Ron Verkuijl: “En zo sta je met rust op een 1-0 achterstand. Dat is jammer, aangezien het verschil in niveau niet groot was”.

De tweede helft zette het team van Verkuijl meer druk in de hoop op de aansluitingstreffer. Wat een logische beslissing leek bleek daarentegen geen goede uitwerking te hebben. Na een aanval van MSV ’19 maakte KDO uit een snelle counter de 2-0. Niet veel later werd de 3-0 gemaakt uit een schoolvoorbeeld van een klassiek opgezette aanval van achteren.

“En dan loop je achter de feiten aan. Zo zie je toch wel het krachtsverschil met een team uit de tweede klasse. Ik moet wel zeggen dat we ook een aantal jongens rust gaven. Een paar van onze goede jongens deden niet mee, en dat zie je helaas dan ook wel weer gelijk terug”, zegt Ron Verkuijl.

Na de 3-0 had het team uit Montfoort nog wel twee hele grote kansen op een treffer, maar dit leidde in beide gevallen niet tot een goal voor de uitploeg. “In principe een terecht eindresultaat, maar ik vind dat de eindstand wel ietwat vertekend is. We hadden nog wel een of twee doelpunten moeten maken” aldus trainer Verkuijl.

KDO – MSV ’19 3-0 (1-0) 1-0, 2-0, 3-0

MSV ’19: Wesley Oostrom, Ralph Kolfschoten, Jesper Kolfschoten (Diego Konincks), Stein Groenewoud (Boy Visser), Zino Belkada; Mark Kemp, Paul Sluijs, Wouter Scholman, Junior Kolfschoten (Ruben Peters); Jort van Geffen, Robin Stokman.