PR FC Oudewater FCO-VV Linschoten

FC Oudewater zegeviert in spectaculaire derby

FC Oudewater heeft de volgende ronde van het bekertoernooi weten te bereiken na een overwinning op VV Linschoten. Echter, voor de ploeg van Harry Akkermans ging dat moeilijker dan vooraf verwacht.

,,Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke derby. Van onze kant kunnen we tevreden zijn met het resultaat, maar niet met de manier waarop we de eerste helft hebben gespeeld, want dat was niet best”, aldus trainer Harry Akkermans. Zijn ploeg kijk niet voor niets tegen een 2-0 achterstand aan, terwijl op slag van rust pas de gelijkmaker viel. Even daarvoor werd aan Linschotense kant nog een treffers afgekeurd wegens buitenspel. ,,Daar zagen we er bij het duel niet goed uit.”

,,Het begin was nog aardig van ons waarbij we vier corners op een rij afdwongen, maar uiteindelijk moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat we zwak verdedigden. Het werd ook wat rommelig met een opstootje en keeper Arnold de Ruyter die we moesten vervangen na een botsing”, rekende Akkermans die fase van het duel voor. Het waren Joey van Kouwen en Sam da Cruz die de thuisploeg op een 2-0 voorsprong wisten te schieten. Op slag van rust deed Bart Griffioen voor FC Oudewater wat terug.

,,We hebben ruim voldoende mogelijkheden gehad om er een ander wedstrijdverloop van te maken, dat hebben we uiteindelijk niet gedaan. Elke kans die zij vervolgens krijgen maakte ze enkel sterker”, analyseerde Akkermans nog eens waarom zijn ploeg het onnodig lastig had bij VV Linschoten. Of de ploeg na zaterdag dan ook klaar is voor de competitie? ,,Dat zal moeten blijken. Op basis van de eerste helft kunnen we dat in ieder geval niet zeggen, de tweede helft gaf alleen vertrouwen.”

VV Linschoten – FC Oudewater 3-5 (2-1) 9. Joey van Kouwen 1-0, 38. Sam da Cruz 2-0, 45. Bart Griffioen 2-1, 57. Ivo Anbergen 2-2, 63. Wouter van Sprundel 2-3, 72. Wouter van Sprundel (str.) 2-4, 79. Sam da Cruz 3-4, 90. Simon la Lau 3-5