FC Oudewater - WDS

FC Oudewater wint van campingelftal

Voor FC Oudewater gold het duel met Rijnstreek als een duel waarin men enkel kon verliezen. Nooit is het goed genoeg, maar aan het einde van de streep tellen enkel de drie punten. Een volgende horde waarover de ploeg van Harry Akkermans is heengestapt. Een ruime 7-1 overwinning en drie punten verder is het gat met nummer twee Hazerswoudse Boys opgelopen tot negen punten.

Het was een vreemde gewaarwording. De bezoekers betraden het veld van FC Oudewater met tien man. Tegelijkertijd was het zoeken naar een keeper welke niet werd gevonden. Het leidde ertoe dat de hekkensluiter met een speler op doel diende aan te treden. Pas vlak voor rust betrad speler nummer elf het veld. Het is typerend voor de wedstrijd die nooit een wedstrijd is geweest. De ploeg van Harry Akkermans kreeg zodoende de drie punten in de schoot geworpen en kende een makkelijke zaterdagmiddag.

“Het was een wedstrijd tussen twee verenigingen waarvan er volgens mij maar één een selectie elftal is. Het had weinig met serieus prestatievoetbal te maken. Op zich hebben we het in de eerste helft goed gedaan. We speelden op hun helft en stonden met 4-0 voor. Je kan je ook afvragen wat er nu echt getest wordt. Het heeft zaterdag meer te maken gehad met hoe je de wedstrijd wil spelen. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat er één ploeg beter was”, weet Akkermans te vertellen over het duel.

Het is lastig om daar in de tweede helft mee door te gaan en dat bleek. Uiteindelijk wist Rijnstreek nog een doelpunt te maken, maar op het veld kreeg men de stand op de andere velden door. “In de loop van de wedstrijd krijg je door dat SV Aarlanderveen voor stond tegen Rohda ’76. Dat ze in de slotfase nog de winnende maken is een prettige gewaarwording”, vertelt Akkermans. Rohda ’76 kwam immers nog op gelijke hoogte, maar de overwinning kwam bij SV Aarlanderveen terecht.

“We moeten niet teveel waarde aan de wedstrijd en uitslag hechten. Dat kan ook niet. Je doet het als het ware nooit goed en dat is nu ook zo. Wanner je met 7-1 wint, had je de dubbele cijfers halen en wanneer dat lukt zou je er vijftien moeten maken”, het is de ondankbare taak van een koploper. Echter, het geeft ook aan waar FC Oudewater in de verwachting staat. Kampioen moet men worden en daar stevent het elftal ondertussen met speels gemak op af.

FC Oudewater – SV Aarlanderveen 7-1 (4-0). 6e Menno Venhof 1-0. 18e Niek Sluijs 2-0. 30e Menno Venhof 3-0. 39e Bart Griffioen 4-0. 50e 4-1. 57e Menno Venhof 5-1. 64e Menno Venhof 6-1. 70e Joost Miltenburg 7-1.

FC Oudewater: Arnold de Ruyter; Wouter van Sprundel (Roy de Jong); Niek Sluijs (Joost Miltenburg); Mike Snel; Djardo Boele; Martijn de Goey; Nick van den IJssel (Tim Goes); Mike Rijsbergen; Menno Venhof; Simon la Lau; Bart Griffioen