fc-oudewater-juichen

FC Oudewater verpulvert ook Rijnstreek

FC Oudewater presenteert zich meer en meer als de te kloppen ploeg van de competitie. Feit is dat het elftal na afgelopen zaterdag eenzaam aan kop gaat. Zelf won de ploeg met 2-8 bij Rijnstreek en Rohda ’76 verspeelde in de laatste minuten twee punten tegen Aarlanderveen.

Het gaat op rolletjes bij FC Oudewater. Trainer Harry Akkermans mag dan nog niet altijd even tevreden zijn over het vertoonde spel, maar de punten liegen er niet om. Vijf overwinningen en een gelijkspel leveren zestien punten en een eerste positie op. Vooral Gijs Kautz blonk met vier treffers uit tegen de hekkensluiter in de vierde klasse. Daarnaast waren ook Nick van den IJssel, Bart Griffioen, Menno Venhof en Laurens de Vor trefzeker voor de Oudewaterse fusieclub.

Dat FC Oudewater in deze wedstrijd enkel van zichzelf kon verliezen was een gegeven dat als een paal boven water stond. Akkermans wilde alleen niet de wedstrijd in gaan met het idee dat de ploeg alleen zichzelf als tegenstander kende. “Ik heb in aanloop naar de wedstrijd gezegd dat we na de wedstrijd op de eerste plaats moeten staan. Daarvoor moesten we met twee doelpunten meer winnen dan Rohda ’76, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn”, doelde Akkermans op het gelijke spel van de ploeg uit Bodegraven.

Over de eerste omgang was de oefenmeester nog altijd niet helemaal tevreden. “Kautz was met zijn inzet en doorzettingsvermogen van groots belang voor ons. In de rust hadden wij de gelegenheid om de koppen bij elkaar te steken om het in de tweede helft beter te doen.” Dat was dan ook het geval getuige de vier doelpunten die FC Oudewater aan het totaal toevoegde. “Wanneer je met 4-2 voorstaat tegen een tegenstander die niet tot de verbeelding spreekt is het goed om de veerkracht te zien. We richtten ons niet op de mindere dingen, maar vooral op de verbeterpunten.” Dit waren vooral speltechnische aspecten. “We moesten beter dekken en initiatiefrijker in balbezit zijn.” Dat kwam in de tweede helft tot volle bloei.

Volgende week is het zaak dat de ploeg de sterke serie doortrekt. Dan is Bergambacht de tegenstander en daarmee wordt tegelijkertijd een totaal andere intensiteit gevraagd. De tegenstand zal sterker zijn. “Zolang wij winnen blijven wij aan de goede kant van de streep. Dan is het relaxed kijken naar de andere uitslagen rond de klok van kwart over vier”, klinkt Akkermans rustig.