191028-fc-oudewater-vvsb-pr

FC Oudewater sluit aan bij de middenmoot

Met een overwinning op VVC slaagde FC Oudewater er het afgelopen weekend in om afstand te nemen van de onderste plekken. De ploeg van Harry Akkermans won overtuigend met 5-1 en vond daardoor de aansluiting met de middenmoot.

Na een helft voetballen stond er nog een 1-0 achterstand op het bord, maar in de tweede helft werd die averij vakkundig weggepoetst. De ploeg toonde zich sterker en wist daardoor een ruime zege te boeken. Een prima tweede helft werd daardoor ook beloond met een prima overwinning. Zodoende vindt de ploeg zichzelf nu in de middenmoot terug en dat moet na de zware competitiestart voldoening geven.

,,Deze ploeg zagen we niet per se als een concurrent, zeker omdat we ook vorige week al van Sporting Leiden wonnen. We zagen deze wedstrijd meer als mogelijkheid om bij de middenmoot aan te haken”, vertelde Harry Akkermans. Toch werd ook door de ploeg ook stiekem naar beneden gerekend. ,,Nu hebben we ook vijf punten voorsprong op  Gouda, de eerstvolgende ploeg onder ons.” Het tekende het verschil dat er is ontstaan en met de laatste wedstrijd voor de winterstop bij Be Fair  kan de ploeg zich nog mooier in de middenmoot nestelen.

Toch, na een helft voetballen stond er een 0-1 achterstand op het bord. Ook al viel deze treffer uit de eerste de beste kans die de bezoekers kregen, vervelend was het wel. ,,Vervolgens speelden wij een fantastische tweede helft. Vanaf de eerste minuut in het tweede bedrijf gingen wij er vol voor. Nog meer dan in de eerste helft.” Het resulteerde ook al snel in de gelijkmaker van Menno Venhof en invaller Bart Griffioen zorgde met twee treffers voor een ruime voorsprong. ,,Hij heeft een moeilijkere periode gekend en iedereen was ook erg blij voor hem.

,,We hebben nu dertien punten uit elf wedstrijden en dan ga je dus ook qua puntenaantal richting de middenmoot. Deze overwinning was voor ons dus een mooie opsteker. Het is ook fijn dat in de laatste wedstrijd voor de kerst supporters en vrijwilligers nog eens met een positief gevoel kunnen terugdenken.”

FC Oudewater – VVC 5-1 (0-1) 19. Jamil da Cruz 0-1, 50. Menno Venhof 1-1, 60. Bart Griffioen 2-1, 68. Bart Griffioen 3-1, 82. Menno Venhof 4-1, 90. Laurens de Vor 5-1.

FC Oudewater: Arnold de Ruijter; Djardo Boele, Joost Miltenburg, Walter van der Neut, Simon la Lau; Ivo Anbergen, Mike Rijsbergen (70. Job Anbergen), Sven Rietveld (65. Laurens de Vor); Wouter van Sprundel, Tim Goes (58. Bart Griffioen), Menno Venhof.