FC Oudewater onderuit tegen Aarlanderveen

FC Oudewater was tijdens de seizoensopening niet opgewassen tegen het gepromoveerde SV Aarlanderveen. De ploeg van Harry Akkermans ging op eigen veld met 3-1 onderuit. De bezoekers toonde zich de betere.

Een verliespartij. Dat is waar FC Oudewater in het eerste competitieduel tegenaan liep. De ploeg van Harry Akkermans zag ook dat SV Aarlanderveen een terechte overwinning wist te boeken. ,,Ze waren gewoon beter en over de hele linie waren ze beter. Natuurlijk valt er over de goals wel wat te zeggen, maar ze vielen ook wel in lijn van de wedstrijd. Ze dwongen net wat meer kansen af”, zag Akkermans.

Toch, in de eerste minuut hielp de uit Woerden afkomstige Mike Busse de Oudewaternaren in het zadel door in de fout te gaan. Wouter van Sprundel profiteerde en schoot de thuisploeg al rap op een 1-0 voorsprong. Toch waren het de Aarlanderveners die al snel met een reactie wisten te komen. Via Aziz el Bouazatti kwam de gelijkmaker op het bord en Jorn Poelwijk sloeg in de tweede helft ook nog eens tweemaal toe. Daarmee kwam de eindstand van 1-3 ook op het bord.

Aan het einde van de eerste helft solliciteerde Fahri Margoum nog naar een tweede gele kaart, maar ontving deze niet. ,,Als hij nog geen gele kaart had, dan was ik ervan overtuigd geweest dat hij een gele kaart getrokken had”, wist Akkermans. ,,Nu won SV Aarlanderveen sowieso terecht hoor.”  Toch, het duel had natuurlijk anders verlopen wanneer FC Oudewater een 55 minuten met een man meer had gespeeld.

,,Uiteindelijk hebben wij geen resultaat behaald in de wedstrijd en dat is voor mij wel leidend. We hadden toch wel gehoopt dat we tegen deze ploeg wel een resultaat konden halen.”  Zaterdagmiddag heeft de ploeg een nieuwe kans. Dan treft het promovendus Gouda.

FC Oudewater – SV Aarlanderveen 1-3 (1-1) 8. Wouter van Sprundel 1-0, 16. Aziz el Bouazatti 1-1, 67. Jorn Poelwijk 1-2, 73. Jorn Poelwijk 1-3

FC Oudewater: Thimo van der Mueren; Walter van der Neut, Jesper van der Zwart, Jasper Koomen, Djardo Boele (75. Tim Goes); Wouter van Sprundel, Mike Rijsbergen, Ivo Anbergen; Laurens de Vor (75. Sven Rietveld), Sjoerd Wiltenburg, Bart Griffioen