191111-fc-oudewater-oegstgeest

FC Oudewater geveld door hattrick-held Pieterse

FC Oudewater liep het afgelopen weekend tegen een 3-1 nederlaag aan. In eigen huis verloor de ploeg van koploper TAVV uit Ter Aar. In het eerste kwartier van het duel gaf de ploeg de wedstrijd uit handen.

Tweemaal een poging van afstand die door Jeffrey Pieterse tot doelpunt werd gepromoveerd leidde tot een achterstand die al schier onoverbrugbaar leek te zijn. ,,We begonnen wat weifelend aan de wedstrijd en kwamen nog niet zo goed in de duels. In tien minuten schoot Jeffrey Pieterse er twee ballen van afstand in en stonden we 2-0 achter”, zag trainer Harry Akkermans zijn ploeg de start in de wedstrijd missen. Toch kwam de derdeklasser steeds beter in het duel en kon het nog goed weerstand bieden aan de koploper. Alleen met een achterstand van twee doelpunten zat er geen resultaat meer in.

,,We kregen nog wel grip op de wedstrijd en daar kwamen ook zeker kansen uit voort voor ons. In de rust gaven we ook nog aan dat wanneer we een aansluitingstreffer zouden maken het goed zou kunnen komen. Op het moment dat de marge maar een doelpunt verschil is, dan wordt de ploeg die voor staat vaak toch wat angstig. Na rust maakten zij alleen al snel de 3-0, maar nadat wij de 3-1 maakten was het verhaal natuurlijk weer hetzelfde”, aldus de oefenmeester.

,,Voor de toekomst bood deze wedstrijd wel weer houvast. In eerdere wedstrijden tegen bijvoorbeeld Aarlanderveen en Alphia maakten wij geen schijn van kans en nu konden we toch het hele duel weerstand bieden. Daarom ben ik ook niet heel negatief gestemd.”

FC Oudewater – TAVV 1-3 (0-2) 1. Jeffrey Pieterse 0-1, 10. Jeffrey Pieterse 0-2, 51. Jeffrey Pieterse 0-3, 60. Ivo Anbergen 1-3.

FC Oudewater: Arnold de Ruijter; Mike Rijsbergen, Walter van der Neut (Bart Griffioen), Joost Miltenburg, Djardo Boele (Job Anbergen); Simon la Lau, Wouter van Sprundel, Sjoerd Wiltenburg; Tim Goes, Ivo Anbergen, Sven Rietveld (Menno Venhof).