VTC Woerden dames - Marsha de Kwaadsteniet

Eerste overwinning dames VTC Woerden een feit

En daar was de eerste overwinning voor de dames van VTC Woerden. Tegen Taurus werd in eigen huis een 3-2 overwinning geboekt en dus was het feest in de Thijs van der Polshal. ’s Avonds werd dat nog eens vrolijk doorgezet tijdens het openingsfeest van de vereniging.

De eerste wedstrijd van het seizoen is gewonnen door de dames van VTC Woerden. In een spannend duel met Taurus werd met 3-2 gewonnen. ,,Het was zeker een spannende wedstrijd en zeker voor het team was dit een erg belangrijke overwinning”, wist trainer Joost Roede. Met de overwinning deden de dames ook de laatste plek over aan VCN.

,,We begonnen goed aan de wedstrijd. Uiteindelijk wonnen we de eerste set ook. Dat vormde ook een stukje opluchting voor ons”, zag Roede in. Het waren de bezoekers van Taurus die de volgende twee sets wonnen, maar de dames wisten de rug te rechten en de vierde set werd in Woerdens voordeel beslecht. Vervolgens werd ook de beslissende set gewonnen en dus kon de eerste overwinning worden gevierd.

,,Er is een plan dat we volgen. Het is dan alleen wel belangrijk om ook eens een wedstrijd te winnen zodat je het plan kan doorzetten. Dit was ook de eerste tegenstander die we troffen van de ploegen die wat dichterbij stonden.” Het zijn nu dan ook de wedstrijden waarin de dames de overwinningen kunnen boeken en dat gebeurde dan ook. ,,Toch bleven wij ons focussen op datgeen wat wij beter kunnen doen. Wanneer je je alleen op het resultaat focust gaat er niet zoveel veranderen”, aldus Roede.

Ondanks dat de vrouwen wisten te winnen, is het niet per se zo dat het ook makkelijkere wedstrijden zijn dan tegen de topploegen uit de competitie. ,,Tegen betere tegenstanders kan je jezelf nog optrekken, maar tegen gelijkwaardige ploegen moet je zelf je ding blijven doen en moet het ook uit jezelf komen. De komende weken zal de ambitie in ieder geval zijn om wedstrijden te blijven winnen en dan het liefst met 3-1 of 4-0 zodat je behoorlijk wat punten kan pakken.”