peters-jolanda-wouters-sch-44

Dijksterhuis: ,,Zag al witte zakdoekjes”

Voor de tweede week op rij heeft SCH ’44 puntverlies geleden. De ploeg van Renato Dijksterhuis kwam op bezoek bij SC Woerden niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een wedstrijd die enorm moeizaam verliep na een vroege achterstand.

Al snel na het duel kon er weer voorzichtig gelachen worden door de spelers van SCH ’44. Toch overheerste tijdens de wedstrijd het chagrijn. Met name in de eerste helft liep het niet voor de ploeg van Renato Dijksterhuis en mede daardoor moest het elftal in de tweede helft in de achtervolging.

Natuurlijk had SCH ’44 het overwicht in het duel. Ook had de ploeg de meeste kansen, maar feit was wel dat de Harmelenaren te weinig afdwongen om de overwinning ook daadwerkelijk over de streep te trekken. In de eerste helft was de stand wat betreft wapenfeiten gelijk en daar voegde SCH ’44 in de tweede helft nog drie kansen aan toe. Dion de Langen maakte er daarvan één af. Het was simpelweg niet voldoende. In de eerste helft werd het duel nog twintig minuten stil gelegd nadat Jesper Kleiweg met klachten rond zijn borst op de grond ging zitten. Nadat de ambulance was gearriveerd kon het duel weer hervat worden. Gelukkig bleek het met Kleiweg mee te vallen.

,,Zij hebben ook niets gecreëerd he. Maar goed, je moet hier ook winnen. Ook met een man meer deden ze nog niets”, doelde de oefenmeester op de periode nadat Lars van der Plank zijn tweede gele kaart ontving. ,,Ik snap SC Woerden ook wel hoor. Wij moeten dan alleen niet gaan frustreren en dat doen we wel. Net als vorige week.”

Aanvallend oogde het bij SCH ’44 vrij onmachtig en daar lag dan ook het probleem van de middag. Was de ploeg in staat om enkele kansen te krijgen, dan werden de kansen wel gemist. ,,De eerste helft vond ik ons wel onmachtig, maar de tweede helft begonnen wij goed. Alleen als het even niet goed is, dan moeten we gaan werken. De mouwen opstropen en de beuk erin gooien. Met meer adrenaline voetballen en bij balverlies er direct op te zitten. In balbezit meer tempo maken”, vertelde Dijksterhuis gepassioneerd.

,,Het is jammer dat we nu weer punten laten leggen. We zullen ook bij onszelf te raden moeten gaan. Het was doods en stil. Daar ben ik ook verantwoordelijk voor. Ik zag al witte zakdoekjes”, doelde de oefenmeester op een enkele supporter die naar eigen zeggen wekelijks een witte zakdoek bij zich heeft. De voorsprong bedraagt nog altijd negen punten op de virtuele nummer twee Alphense Boys, dus van paniek is geen enkele spraken. Beter zal het wel moeten, wanneer VEP de volgende tegenstander is.